DIY | Je eigen unieke armbandje stempelen

Ken je Imakin al? Dit super leuke, creatieve Do It Yourself bedrijf van Jinkse Verpalen ontwikkelt ‘zelf maak’ projecten die je inspireren en uitdagen om uit je comfort zone te stappen. Immers in iedereen zit een Self Made (wo)man. Wij kochten de startset Metaal Stempelen en besloten om een eigen armband te voorzien van een persoonlijke tekst.

Tijdens een workshop van Imakin maakten mijn zus en ik kennis met het metaal stempelen. Zo maakten we een leuk (smal) armbandje met een persoonlijke tekst dat we op maat konden buigen. Ik werd er samen met mijn zus helemaal blij van en we besloten over te gaan tot het aanschaffen van een Startset.

imakin startset metaal en leer stempelen

In deze Startset Stempelen zit:
– een Slaghamer
– een Slagstempels alfabet
– een Slagstempel houder
– een Slagblokje
– metalen bandjes in goud, rosé en zilver

Met deze Startset kunnen we niet alleen in metalen armbandjes stempelen. De slaghamer en de stempels zijn ook te gebruiken in bijvoorbeeld leer en zelfs karton. Zo kun je je creativiteit de vrije loop laten. Wij starten echter eerst met de armbandjes. Dochter is nieuwsgierig geworden hoeveel woorden ze kwijt kan op het metalen bandje en of de letters er net zo strak op komen te staan als tijdens onze workshop.

imakin love4kidz startset metaal stempelen

Aan de slag | DIY armbandje stempelen

Eerlijk? Het is wel even een handigheidje dat je moet hebben als je met je eerste armbandje begint. Zorg dat je je armbandje recht legt en tape een klein gedeelte vast zodat het met het hameren niet verschuift. Kies zorgvuldig je zin of woord en beslis nauwkeurig de letter afstand, letter grootte en de lengte van je zin/woord. Streep dit af op je tape zodat je met het hameren zicht houdt op je einddoel. Daarna gebruiken wij de armband buigtool om de armband mooi rond te krijgen. Wel moet je hem daarna nog een beetje op maat knijpen.

imakin startset diy metaal stempelen love4kidz

Fotocredit: Geeske Visser, Studio Letterwerkjes

imakin startset diy metaal stempelen love4kidz

Fotocredit: Geeske Visser, Studio Letterwerkjes

Het resultaat | Een uniek armbandje

Het uiteindelijke resultaat is niet alleen bijzonder, maar ook uniek en persoonlijk. Niemand heeft immers precies dezelfde armband. Hierdoor heb je echt het idee dat je iets bijzonders om je pols hebt.

imakin love4kidz startset metaal stempelen

Fotocredit: Geeske Visser, Studio Letterwerkjes

Kan je er nog meer mee dan alleen in metaal stempelen of in leer? Ja, absoluut. Je kan de slagstempels ook gebruiken in karton. Zo leuk om creatief aan de slag te gaan met teksten en woorden.

slagstempels imakin love4kidz studio letterwerkjes

Nieuwsgierig geworden naar de andere complete DIY pakketten van Imakin? Kijk dan eens hier. Wil je verder weten hoe je aan de slag gaat met deze pakketten? Wij schreven al eerder een blog over haar te leuke patches en iron-ons.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "DIY | Je eigen unieke armbandje stempelen"

  1. Photopearls van Goliath | Je foto als kunstwerk van strijkkralen | Love4kidz says:

    […] – diy – je eigen armband stempelen – diy – strijkapplicatie fashion maken […]

  2. Anneke says:

    Oh, zalig! Dit is exact waar ik naar op zoek was voor een soort van lederen labels te maken voor aan mijn handgemaakte schoudertassen!
    Thanks voor de tip!
    Anneke onlangs geplaatst…Interieur inspiratie: witter dan witMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: