DIY Friday | creatieve Valentijn tips

14 februari is het weer Valentijnsdag. Hoewel het een commercieel spektakel is geworden, vind ik het toch altijd leuk om deze dag aan te grijpen om met mijn kinderen rond te tafel te gaan zitten om te knutselen. Zo blijft de dag speciaal, niet commercieel en vooral gevuld met liefde. Deze DIY Friday is dan ook gevuld met creatieve Valentijn tips die je met kinderen kunt maken.

Hoewel ik Valentijnsdag steeds meer een commercieel uitgemolken dag vind, ben ik toch van mening dat het een mooi moment is om mensen in je omgeving te laten weten dat je aan ze denkt en ze lief vindt: vooral door een kaart zelf te maken. Zo staat deze DIY Friday niet alleen in het teken van creatieve ideeën voor geliefden, maar ook voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen. Eigenlijk kun je elk persoon die je lief is op deze dag laten weten dat je aan ze denkt.

Verven met je handen
Dit DIY project doe je met je handen. Niets is mooier dan met je handen verven en hier leuke figuren mee te creëren. Zo maak je eenvoudig met twee handen een hart, grappige vogels, nootjes, aapjes, vlinders en zelfs woorden. Gebruik opvallende kleuren als roze, rood en paars en je creaties krijgen gelijk iets liefs. Nu nog een grappige tekst erboven en een lieve tekst op de achterzijde en je kaart is klaar.

adorable-valentines-day-handprint-crafts-for-kidshandprint-acorn-valentines-craft-for-kids-
f49e4c6a8b8228d729dd43548ef51ca9-400x300

Woordgrapjes met liefde
Wat is er leuker dat een kaartje ontvangen met een leuke woordgrap die uitbeeldt hoeveel je houdt van diegene waar de kaart voor is. Er zijn heel veel leuke zinnen te verzinnen. De leukste hebben we hieronder geplaatst.

Valentijn, ik smelt met liefde voor jou: Hoe leuk is het zakje met marshmallows en zoute sticks waarmee je met een beetje creativiteit een echte Olaf knutselt.
5c79e9a7624ed3505533443a77676cae

Ik geef je een bere grote knuffel: Met een paar gummy beren, een zakje, touwtje en label knutsel je in een mum een super lekkere liefdesuiting voor ieder die je een knuffel waard vindt.

33418705544b33f8fcc03b401851bbca

Ik glim door jou: Een simpel maar oh zo’n leuk knutsel ideetje. Met een glowstick en de free printable die je hier kunt printen maak je een super leuk hart voor diegene die jouw hart gestolen heeft.

e212825c691672670ecc9648e908b6fd

Valentijn ik vind je super: Met deze lollies maak je een heel leuke Superman. Schrijf de tekst ‘Valentijn ik vind je super’ op de cape en plak een stoer masker op de lolly en het lijkt alsof je een Superheld geeft aan diegene die jij een held vindt. Dit kan natuurlijk ook heel goed voor stoere papa’s of opa’s.

02408d799c3bb41e75482e349d62cf8b

Jij bent Minion Valentijn : Deze is eigenlijk het leukst in het Engels. Dit koekje is met de gratis printable van The Bensonstreet heel gemakkelijk zelf te maken. Voor iedereen die tegen zijn Minion wil zeggen: ‘ik vind je lief’.

777028c0f8f9ca5d6dbb51b75825ecbc

Valentijn, gelukkig zitten we op dezelfde school: Dit is een leuk kaartje voor elke klasgenoot die je lief vindt. Wel een tekst met een knipoogje, want je moet als ontvanger wel weten dat ‘school’ ook een groepje vissen betekent. Door het aquarium te vullen met vissen koekjes komt het vast helemaal goed.

finished-valentine-624x651

Culinaire Valentijn
Niet elke liefde hoef je te verrassen met een kaart of als geheime aanbidder. Soms is het ook heel leuk om te laten zien wie je bent en samen te genieten van je cadeautje. Met deze culinaire Valentijntjes komt dit vast goed.

Suikervrije Valentijn snacks:
Kaas, worst, komkommer, maar ook appel, paprika en banaan lenen zich bij uitstek om deze suikervrije Valentijn snacks te maken. Gebruik cakevormpjes als stans en druk de verschillende lekkernijen uit. Je kan als variatie verschillende formaten vormpjes gebruiken. Leg alles op een mooie schaal en genieten maar!

8a2a0e7cbeebbf14323d923c0094ced7

Valentijn Pizza: Maak van pizza deeg een hartvorm en en bestrooi dit met je favoriete pizza ingrediënten. Zorg ervoor dat de salami, mozzarella en andere (grotere) ingrediënten in een hartvorm gestanst zijn. Zo krijg je een echte Valentijns pizza. Dat wordt smullen. Voor een volledig recept kijk je op B-inspiredMama.

b403a06ad7d59b2dd03a16527cdcacc5

Valentijn Cup-Cake: Als toetje is er natuurlijk niets lekkerders dan een cupcake of brownie. Helemaal in Valentijn-stijl door het cakeje af te maken met een lief hartvormig aardbeitje. Zo laat je iemand zien dat je echt van diegene houdt. Je vindt het recept hier

Brownie-Recipe

Valentijn knutselen to the max
Naast verven, knippen, plakken en koken kun je natuurlijk ook groter uitpakken. Zo hebben we hieronder een paar heel bijzondere Valentijn zelf-maak-cadeautjes gezet.

Harten krijtjes: Met de tekst ‘Mijn hart staat bij jou in het krijt‘ kun je deze Valentijn mooi extra kracht bij zetten. Ook een kast vol ongebruikte vetkrijtjes of gebroken exemplaren? Hieronder vind je een leuke knutseltip om ze om te toveren tot nieuwe krijtjes die super leuke Valentijntjes zijn. Voor een volledig stap voor stap gebruiksaanwijzing kijk je hier.

551959e1fa93b462fc50d1fbe7407729

Hartenhanger: Deze hanger van klei is wel heel bijzonder. Zet twee vingerafdrukken in de klei en druk een hartenvormpje om de afdrukken. Plaats een gaatje in het midden en laat de klei hard worden. Als de klei uitgehard is, verf je de hanger in jouw (of je valentijns) lievelingskleur. Nu nog een mooie ketting door je hanger en je hebt een heel speciaal sieraad, zelf gemaakt en helemaal uniek.

367959ec279ae69420254f285b37a8ac

Handgemaakte liefde: Voor dit schilderij heb je meer dan 1 persoon nodig. Dit DIY project is vooral leuk voor mama’s, papa’s of opa’s en oma’s. Zorg dat je drie handjes in verschillende formaten handjes hebt en drie soorten verf. Het heeft even tijd nodig om alles netjes af te werken, want de verf van elke afdruk moet helemaal droog zijn voor je een tweede en derde handje plaatst. Wil je stap voor stap bekijken hoe je het mooiste resultaat krijgt? Kijk dan hier

89770d70f14487e17795b2543bcbeb9b

Welk knutselproject spreekt jou het meeste aan?

Omdat veel van de knutsel ideeën bestaan uit Engelse woordgrapjes, heb ik geprobeerd hier leuke Nederlandse vertalingen voor te vinden, natuurlijk is eigen creativiteit altijd het leukste en ik hoor graag jullie – nog leukere – verzinsels.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "DIY Friday | creatieve Valentijn tips"

  1. Marieska says:

    De hangertjes zijn helemaal leuk om te maken met dochters 🙂

  2. A.sandee-laging says:

    Wat een leuke ideeën !!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: