DIY Friday | kerstkaarsjes maken

Via Pinterest kom ik heel veel leuke inspirerende Do It Yourself (DIY) ideeën tegen die ik het liefst allemaal tegelijk wil maken. Om mezelf een kleine stok achter de deur te geven om sommige projecten af te maken, hierbij een nieuwe rubriek: DIY Friday. Elke vrijdag zal ik stap voor stap een creatief idee (proberen) uit (te) voeren. We trappen af met de über cute kerstkaarsjes gemaakt van blikjes.

DIY-Friday-Kerstkaars-16

Voor deze DIY Friday heb je nodig:
– Blikjes (aantal bepaal je zelf)
– Een print van een ster (zoek in Google op ‘outline ster’ in images)
– Plakband
– Schaar
– Snijplank
– Spijkertjes
– Hamer
– Schroef
– Schroeftol

DIY-Friday-Kerstkaars-14

Om te beginnen met deze DIY is het verstandig om op tafel een snijplank te leggen als onderlegger. Hierop kun je druk uitoefenen bij het hameren en boren. Pas op bij beide handelingen dat het blikje niet onder hamer of boor vandaan schiet. Enige kracht is dus geboden (en wellicht een set extra handen om het blik vast te houden).

DIY-Friday-Kerstkaars-13

We beginnen met het printen van de afbeelding die je in het blikje wilt stansen. Ik heb gekozen voor een ‘Ster‘. Deze kun je in Google vinden door als zoekopdracht: outline ster te zoeken in images/afbeeldingen. Dan krijg je alleen tekeningen die bestaan uit lijnen. Ster kun je ook veranderen in ‘kerstboom‘, ‘kerstbal‘, ‘engel‘ etc.
Print je gevonden afbeelding uit op het juiste formaat. Dit moet je even uitproberen door de print op het blik te leggen. Iedereen heeft een andere smaak dus het is aan jou of je kiest voor een kleine of grote ster (of meerdere). Voor deze DIY kies ik voor 1 grote ster in het midden van het blik.

DIY-Friday-Kerstkaars-12DIY-Friday-Kerstkaars-10DIY-Friday-Kerstkaars-10
Knip je printje uit en plak deze vast op de juiste hoogte op je blik. Dit blik kan elk formaat hebben ook dit is afhankelijk van smaak. Nu kan het hameren beginnen. Plaats op elke punt van de ster een spijkertje. Timmer deze er zover in dat het blik is doorboord. Om een mooie afbeelding van de ster te krijgen, plaats je tussen de punten ook nog 1 spijker.
Als je alle spijkers in het blik hebt getimmerd, haal je ze er weer uit 🙂

DIY-Friday-Kerstkaars-8
Nu pak je een middelgrote schroef. Plaats deze in de gaatjes van de spijkers. Met de schroeftol schroef je hem er tot halverwege in. Waarna je hem er ook weer uitdraait. Nu heb je een groter gat.

DIY-Friday-Kerstkaars-7 DIY-Friday-Kerstkaars-6 DIY-Friday-Kerstkaars-5 DIY-Friday-kerstkaars-4

Mocht je je afvragen waar de spijkers voor dienen en of deze stap overgeslagen kan worden: nee, niet doen. De schroef heeft geen houvast op het blik en schiet alle kanten op. Door het puntje in het gaatje van de spijker te plaatsen is wegschieten iets minder.
Als je alle gaatjes hebt vergroot haal je het papiertje van het blikje en zie je een mooie serie gaatjes die een ster vormen.

DIY-Friday-Kerstkaars-3
DIY-Friday-Kerstkaars-2

Het enige wat je nu hoeft te doen, is een waxinelichtje plaatsen in het blikje (een groot waxinelichtje geeft een helderder effect). Lichten uit en genieten maar.

DIY-Friday-Kerstkaars-15

Fijne feestdagen
X
Marieska

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: