DIY Friday | Minions cupcakes

Oke, ik geef toe: ik ben geen bak godin. Echt niet. Nooit geweest. Alles wat er rond uit moet komen, is bij mij vierkant en over de smaak valt ook vaak genoeg te twisten. Toch ontkom ik er niet aan als zoonlief Minions cupcakes wil uitdelen op z’n verjaardag. Ik ga overstag door z’n grote bruine ogen. Deze DIY Friday | minions cupcakes – met een eigen twist

Het idee van de minion cupcakes kreeg zoonlief van de blog Laura’s Bakery. Prachtige plaatjes van minion cupcakes om door een ringetje te halen. Ik beloof mijn best te gaan doen. Met het uiteindelijke resultaat was mijn kleine man helemaal tevreden. Dus hierbij: minion cupcakes voor een first time cupcake doe-het-zelver

Wat heb je nodig

 • cupcakes (in mijn geval 25)
 • fondant in de kleuren: geel, zwart, blauw, bruin, wit, grijs en paars
 • chocolade stiften in donkerbruin en wit
 • blauwe en paarse cupcake bakjes
 • ronde uitstekers in 6 formaten
 • deegroller
 • bloem tegen het plakken

Stap 1
De 25 cupcakes waren gemakkelijk gemaakt (volg de aanwijzingen vanaf het pak). De cakejes stonden in hun blauwe en paarse bakjes verwachtingsvol te wachten op stap 2.

cupcake-diy-8

Stap 2
Snij de kop van de cupcake zodat de bovenkant plat is. Het geeft niet als je cupcakes niet helemaal rond zijn. Maar hoe ronder, hoe mooier het effect.

Stap 3
Pak een ronde uitsteker die het dichts bij het formaat van je cupcake komt. Ik moet bekennen hiervoor een blikje te hebben gebruikt dat qua formaat precies goed was. De scherpe randen snijden gemakkelijk door de fondant. Rol de gele fondant (voor gele minions) en paarse fondant (voor de monster minions) goed plat op een gladde ondergrond. Zorg ervoor dat je de snijplank hebt voorzien van een beetje bloem dit voorkomt dat de fondant blijft plakken. Als je het fondant goed plat het gerold, steek je met je vormpje het hoofdje uit. Dit hoofdje plaats je op de cupcake. Zorg ervoor dat de gele fondant aan de binnenkant van de bakjes komt dan is het effect het leukste.

cupcake-diy-6

Stap 3
Nu rol je de witte fondant plat op dezelfde manier als je het gele hebt gedaan. Steek met een kleiner rond vormpje de grote ogen van de een-oog minions uit. Deze plaats je bovenaan in het midden van je cupcake. Voor de minions met twee ogen heb je een kleiner rondje nodig. Ook deze ogen kun je uitsteken uit het wit. Plaats de ogen op het gele fondant. Je kan ze vastplakken met wat suikerwater of de witte chocoladestift

Stap 4
Rol nu de zwarte fondant (in mijn geval blauw omdat zwart niet verkrijgbaar was) plat en pak twee ronde vormen die iets groter zijn dan de ogen van je minions. Met deze vormpjes ga je het montuur van de brilletjes maken. Voor de binnekant van het brilletje gebruik je weer het formaat vormpje waarmee je de witte oogjes hebt uitgestoken.

Nu heb je het montuurtje dat je over het oogwit heen plaatst. Je kan deze ook vastplakken met de chocoladestift. De pootjes van het brilletje maak je door aan beide kanten een reepje zwart fondant te plakken. Let op: de een-oog minion heeft 2 bandjes aan de zijkant van zijn brilletje

cupcake-diy-5 cupcake-diy-3

Stap 5
Rol nu de bruine fondant (in mijn geval groene) plat Met een klein rond uitstekertje. Deze rondjes gaan de oogjes vormen van je minion. Plaats de oogjes willekeurig binnen het brilmontuurtje. Laat sommige oogjes omhoog, naar beneden of scheel kijken voor een leuk effect. Let op: de paarse minions hebben paarse oogjes

cupcake-diy-7 cupcake-diy-4

Stap 6
Met de chocolade stift plaats je een drupje bruin als pupil in het oog. Hierdoor gaat je minion cupcake ‘kijken’. Met een heel klein stipje wit zorg je voor een levendig effect.

cupcake-diy-2

Stap 7
De mondjes van de gele minions maak je met de bruine chocoladestift. Willekeurig kun je een blij, boos, lief of verbaasd mondje maken. Hierin kun je je helemaal uitleven.

cupcake-diy-4

De paarse minions hebben witte tanden. Snij uit witte fondant kleine driehoekjes die je willekeurig in een rijtje van vier op z’n gezicht plakt. Een bruine streep onder de tandjes zorgt dat het op een mondje gaat lijken. De paarse minions hebben ook paars haar. Dit kun je uit paarse fondant maken door sliertjes te snijden of driehoekjes. Deze plak je bovenaan in het midden.

cupcake-diy-2

Success!

~ Natuurlijk weet ik dat mijn cupcakes helemaal niet in de buurt komen van die van Laura. Maar ik weet zeker dat er meer mama’s zijn die er niet aan beginnen omdat ze twijfelen aan het eind resultaat. Zoonlief kreeg super veel enthousiaste reacties op school en ook ik kreeg diverse appjes met ‘thumbs up’, overboord met de twijfels!

Laten jullie mij jullie cupcake kunsten zien in de comments hieronder? Ik ben benieuwd.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "DIY Friday | Minions cupcakes"

 1. Nienke says:

  Wat leuk! Dit wil ik ook een keer proberen!
  Nienke onlangs geplaatst…MuziekfeitjesMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: