DIY Friday | Papieren sterren maken

Het is weer vrijdag en dus hebben we een leuke DIY Friday. Dit keer is het meer een knutselproject. Leuk om zelf te doen, maar nog veel leuker om samen met je kids te doen. We gaan de papieren sterren van Djeco maken.

De knutselprojecten van Djeco zijn geweldig. Van het design van de verpakking wordt je al creatief. Het is voor mij dan ook een opgave om in een winkel het Djeco assortiment voorbij te lopen. Zo kocht ik ook hun Kirigami Paper Balls; een pakketje om  drie ingewikkeld ogende sterren te maken.

Diy-friday-djeco-stars-9

De sterren trekken ook de aandacht van Jupper die altijd in is voor een knutselproject. “Wow mam, die zien er moeilijk uit”. Precies mijn gedachte. Maar vol goede moed gaan we aan de slag. Want met z’n tweetjes en de heldere uitleg van het stap-voor-stap-boekje moet het goed komen, toch?

Diy-friday-djeco-stars-5

In het pakketje zitten 12 velletjes papier voor het maken van een grote ster en 8 voor het maken van 2 kleine sterren. Daarnaast zitten er 1 velletje met transparante stickers, naald en draad in. Het enige wat we zelf moeten pakken is een schaar.

Laten we beginnen
Elk velletje papier is voorzien van verschillende hippe en grappige dessins. Op de achterzijde van elk velletje staat een outline van een ster. Deze moet je allemaal langs de stippellijn uitknippen. Dat is even een werkje, maar met z’n tweetjes gaat het eigenlijk best snel.

Diy-friday-djeco-stars-8
Na het knippen, mogen we de punten van de ster vouwen die daarna met een sticker moet worden vastgeplakt. Dat is wel een priegelwerkje, maar vanaf 8 jaar zeker goed te doen.

Diy-friday-djeco-stars-7IMG_6855
Nu gaan we met een potlood de punten van de ster opbollen zodat ze straks een mooie bal vormen.
Leg nu elke gevouwen ster op elkaar zo dat elke punt niet met een onderliggende punt lijnt. Zo krijg je uiteindelijk de meest volle ster.

Diy-friday-djeco-stars-4Diy-friday-djeco-stars-3
Als alle sterren op elkaar liggen kan je met de naald en draad de sterren op elkaar rijgen.
Door het touwtje strak aan te trekken, druk je het middelste van de ster naar beneden en schieten de punten omhoog en naar beneden. Hierdoor ontstaat een volle ster. Het is wel even tricky om het knoopje zo strak mogelijk op de bovenkant te krijgen om het gewenste effect te behouden. Maar oefening baart kunst en geduld is een schone zaak!

Diy-friday-djeco-stars-10

Aan het eind van de middag hadden we een super mooie verzameling sterren gemaakt die nu trots schitteren onderaan de lamp. Een echte eyecatcher en met plezier samen gemaakt.

Nieuwsgierig geworden en zelf zo’n mooie ster maken? Djeco Kirigami Paper Balls zijn verkrijgbaar voor €7,50 bij o.a. Ilovespeelgoed 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: