DIY Friday | verven met krijtverf

Gisteren liet ik je de restyling van onze muren in de woonkamer zien. In de DIY Friday van vandaag laat ik zien wat je nog meer met deze krijtverf kan doen. Kijk je mee?

Naast de muur en de radiator is de krijtverf ook heel erg geschikt om accessoires mee onder handen te nemen. Vandaar dat we op een regenachtige zaterdagochtend gezellig met z’n drietjes de glazen potten op de radiator one handen namen met de Amazona krijtverf.

Amazona-kindvriendelijkeverf-love4kidz-40

 

Wat vooral een pluspunt van deze krijtverf is, is dat hij niet ruikt en biologisch afbreekbaar is. Hierdoor is het verven met kinderen gelijk een veilige aangelegenheid. Wel even opletten met de kleding, want hoe veilig de verf ook is, in de hand van kinderen kan het wel geklieder worden.

Amazona-kindvriendelijkeverf-love4kidz-43 Amazona-kindvriendelijkeverf-love4kidz-41

Met schilderstape plakken we de glazen weckpotten af op de hoogte waar we de verf willen hebben. Anna kiest er voor om de bovenkant te verven en lucas en ik voor de onderkant. Wel allemaal op verschillende hoogte om afwisseling te krijgen en we kunnen variëren met de inhoud en de stijl.

Amazona-kindvriendelijkeverf-love4kidz-45 Amazona-kindvriendelijkeverf-love4kidz.46

Om het kleine handje van Lucas wat meer grip te geven op het glas, verft hij met een dikkere schilderskwast. Anna en ik gebruiken een kleinere kwast omdat Anna haar deksel wil verven en hierdoor iets meer moet oppassen met kliederen op de sluiting.
Amazona-kindvriendelijkeverf-love4kidz-44 Amazona-kindvriendelijkeverf-love4kidz-47

Na het goed laten drogen van de verf, trekken we de schilderstape rondom de pot eraf. Het effect van de glazen potten is precies zoals we in gedachten hadden. Een Pinterest momentje van eigen hand.

Amazona-kindvriendelijkeverf-love4kidz-50

Meer leuke ideetjes vind je hier

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "DIY Friday | verven met krijtverf"

 1. Love4kidz | Super Sunday Giveaway | Amazona Krijtverf | Love4kidz says:

  […] ultra mat, verkrijgbaar in heel veel mooie rustige kleuren EN – super belangrijk – kindvriendelijk. Deze geurloze verf is daarnaast ecologisch afbreekbaar. Een milieubewuste verf. Love it! Mijn […]

 2. lin says:

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik denk dat mijn zoontje dit vast ook heel erg gaaf vind om te doen! en wat een leuke foto`s !!
  lin onlangs geplaatst…Jongensmama wie had dat gedacht!My Profile

 3. Sonja says:

  Erg gaaf gedaan, ziet er leuk uit!
  Sonja onlangs geplaatst…New in; cute and girlyMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: