DIY – Zelf Lush bruisballen maken met L.O.L. Surprise bruisfabriek

Eerder schreven we al over de bruisfabriek van L.O.L. Surprise waarmee je prachtige bruisballen kan maken. Omdat de bruisfabriek zo goed werkt werden we eigenlijk nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden die deze Fizz Factory heeft. We besluiten om bruisballen alla Lush te gaan maken. Geeft L.O.L. Surprise ons deze mogelijkheid?

Met de L.O.L. Surprise bruisbalfabriek kan je je eigen bruisballen maken. Er zitten twee pigmenten bij waarmee je een paarse, roze of blauwe bal kan maken op een redelijk gemakkelijke manier. De review van deze fabriek bracht dochterlief op het idee om haar eigen recept voor de perfecte bruisballen te verzinnen. Want als je er een bedeltje in kan verstoppen, dan moet dat toch ook met andere dingen – zoals kruiden, bloemen of glitters – kunnen? Kan je met deze fabriek je eigen Lush bruisballen maken?

We besluiten de proef op de som te nemen. Naast de gebruikelijke ingrediënten zoals meegeleverd met de Fizz Factory (check deze hier) heb je ook eigen inbreng nodig. Wij kiezen voor paarse bloemetjes uit de tuin, lavendel, citroenmelisse, munt, glitters (groot en klein) en rozenblaadjes.

lol surprise fizz factory bruisballen bruisbalfabriek lush diy

Maak je bruisbal zoals je de reguliere L.O.L bruisbal. Neem een grote bol Zuiveringszout. Voeg hier een pigment (of meng twee kleuren) toe. Meng deze twee door elkaar. Voeg al roerend 20 druppels water toe met een pipetje. Als laatste nog een schep citroenzuur met de grootste maatschep. Nu moet je goed mengen.

lol surprise fizz factory bruisballen bruisbalfabriek lush diy

Nu komt je eigen inbreng …

Wij voegen in het eerste mengels stukjes rozemarijn toe en een paar rozenblaadjes toe. We mixen nog een keer goed. Vul nu je mal, stamp het mengsel goed aan en laat een half uur rusten. Je eerste bruisbal is klaar.

Nu kan je deze stappen herhalen en steeds je eigen ingrediënten toevoegen. Je kan de ingrediënten toevoegen aan je mengel als dit nog in de bol zit. Je kan er ook voor kiezen om de mal voor de helft te vullen en in de kern van de bruisbal een kluster van blaadjes of glitters toe te voegen. Dit voor een maximaal effect in het bad.

Wil je een echte geurende LUSH bruisbal creëren vervang dan de twintig waterdruppels door 15 tal druppels van geurende olie of parfum. Vergeet niet hier je blaadjes en kruiden toe te voegen die ook voor hun eigen geur zorgen. Hierdoor krijg je je eigen unieke persoonlijk bruisbal.

lol surprise fizz factory bruisballen bruisbalfabriek lush diy

LUSH eat your heart out!

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: