DohVinci Spotlight Spin Studio

Kleien is een favoriet van alle tijden. Lekker met je handen dingen creëren. Hoe oud of jong je ook bent, kleien kan je altijd. Met de DohVinci van Hasbro krijgt kleien een 2.0 sausje. Met een heus kleipistool ga je je creaties te lijf. Geen boetseren met klei, maar tekenen.

DohVinci is een nieuwe manier van kleien. Hier komen je handen niet meer in aanraking met het klei. Je kunstwerken ontstaan door het gebruik van een klei pistool (styler). Uit de loop komt – onder druk – een slier klei die je eenvoudig kan gebruiken om mee te tekenen. Het klinkt heel veelbelovend, maar werkt het ook echt en is deze manier van kleien geschikt voor zowel meisjes als jongens?

Dohvinci-love4kidz-2

Ons testteam mag de DohVinci Spotlight Spin Studio van Hasbro uitproberen. Hoe werkt het pistool, is de klei zacht genoeg, gaat het tekenen eenvoudig EN is het ook leuk voor jongens. Anna (11)

De Spotlight Spin Studio lijkt nog het meest op de schijf van een pottenbakker. Niet gek dat er in de doos ook twee potjes bevinden. Deze kan je versieren met de DohVinci klei. De schijf kun je laten draaien door op de knop te drukken. De andere knop is om de (black light) verlichting aan te doen. Zo krijgt de klei een nog mooiere kleur (want voorzien van glow in the dark). In de doos bevinden zich tevens een klei pistool, verschillende kartonnen voorbeelden en 6 ampullen met klei. Direct aan de slag!
dohvinci-love4kidz-4

De ampul doe je in het pistool en nu kun je beginnen. Druk met je vinger aan de trekker en langzaam komt de klei uit de loop. Doordat het een dunne sliert is, kun je kleine tekeningen maken. Anna besluit om een mandala te kleien op het voorbeeld dat bijgeleverd is. Gelijk merkt ze op dat de sliert te dik is om de tekening precies te kopiëren. Wel is het heerlijke dunne klei en hebben de ampullen aantrekkelijke kleurtjes.
Dohvinci-love4kidz-1dohvinci-love4kidz-3

Na een tekening, besluiten ze om de klei uit te proberen op de draaischijf. De vaas is het volgende item dat onder hun handen in een kunstwerk wordt omgetoverd. Het verwisselen van de kleuren gaat heel eenvoudig. Je haalt simpelweg de ampul uit het pistool en voegt een nieuwe in. Ook hier merkt Anna op dat de klei die eenmaal uit het ampul is, niet meer opnieuw gebruikt kan worden. De ampul is van onderen afgesloten. Verkwisten van klei is dan ook zonde.

De draaischijf wordt aangezet en de spotlights belichten het kunstwerk. Met de tong uit de mond gaan ze aan de slag om ook de andere mandela en het vaasje te versieren. De glow in the dark klei licht mooi op in de black light van de spots. Met twee handjes drukt de kleinste man (3) de klei uit het pistool. Door het missen van een vaste hand vallen hier en daar stukjes klei van het randje, maar het lijkt zoonlief niet te deren. Hij is bezig met een heus kunstwerk. Verwoed gaat hij door met knutselen aan zijn vaas.

dohvinci-love4kidz-7dohvinci-love4kidz-5

Voor heel kleine kinderen is de DohVinci Spotlight Spin Studio niet echt geschikt. Zeker niet omdat zij vooral met de klei willen spelen. DohVinci is er om de creativiteit van de kleine kunstenaar te stimuleren. Heb je een kleine tekenaar, schilder of vormgever in huis, dan is de Studio zeker een succes. Je kan met eindeloos geduld de meest mooie creaties maken. Alsof de lijntjes op je schilderij tot leven komen door het 3D effect van de klei.

DohVinci Spotlight Spin Studio | 2 vazen, 3 platte schijven, 1 styler (pistool), 6 tubes klei | €39,99 | verkrijgbaar via Bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: