Dolly bakfiets | een moderne trendy fiets

Hoewel we al jaren rondrijden op een Babboe Big bakfiets en we dit design heel leuk en gezellig vinden, is hij niet echt ‘hip’ en ‘wendbaar‘ te noemen. De Dolly bakfiets brengt hier met haar gestroomlijnde bak in tien verschillende kleuren verandering in. Deze bakfiets is naast wendbaar ook hip door de keuze van 10 bak- en 6 frame kleuren. We testten deze moderne, trendy bakfiets een weekje uit.

Of we de Dolly Bike kennen? Nee, eigenlijk niet en dat is achteraf gezien heel zonde. Want deze gestroomlijnde bakfiets vraagt om uren fietsplezier met je kindjes. Wendbaar, modern, hip en kleurrijk dat is de Dolly Bike bij uitstek.

Dolly-bakfiets-babboe

Dolly Bike

Dolly-Bakfiets-Babboe

Babboe Bakfiets

Willen we de Dolly Bike testen? Daar zeggen we geen ‘nee‘ tegen. Natuurlijk willen we zelf ervaren of dit designer paardje het kan opnemen tegen onze Babboe Big bakfiets.

Ons exemplaar heeft een diep rood gekleurd frame met een antraciet grijze bak. De kleurcombinatie is recht in de roos. Wat een opvallende fiets hebben we hier in handen. Hier kan het bruin-zwart van de Baboe niet tegenop. Hoewel het design van de bak wel even wennen is. Door haar taps toelopende vorm is de ruimte ten opzichte van de vierkante bak van de Babboe beperkt. In de Babboe passen er met gemak vier kids, met voldoende beenruimte. Meer dan drie kindjes ga je in de Dolly bakfiets niet gemakkelijk kwijt kunnen. Maar in veel gevallen zal dat voldoende zijn.

Dolly-bakfiets-babboe

Detail Dolly Bike

Dolly-bakfiets-babboe

Detail Dolly Bike

Dolly-Bakfiets-Babboe

Detail Babboe Bakfiets

Is de Babboe Big al helemaal een echte bekende in het straatbeeld, met de Dolly Bike heb je een echte eyecatcher in huis. Dit komt natuurlijk vooral door z’n opvallende kleurencombinaties. Want naast onze rood/grijze variant kun je bij Dolly je eigen kleurcombinatie kiezen. Zo heb je keuze uit 60 verschillende kleurencombinaties. Niet alleen de kleur van de bak, maar ook de kleur van het frame is zelf uit te kiezen. Dit zorgt natuurlijk voor een opvallende – als je hier voor kiest – fiets. En dat is nou net wat we nodig hebben, een beetje kleur! De Babboe blijft met haar bruine bak dan toch een degelijke bakfiets. Hoewel je hem kunt pimpen met grappige stickers, gaat onze voorkeur naar de gewaagde kleuren van de Dolly Bike.

Dolly-bakfiets-babboe

Bovenaanzicht Dolly Bike

Dolly-Bakfiets-Babboe

Bovenaanzicht Babboe bakfiets

Maar naast dat de Dolly opvallend, modern en trendy is, is het allerbelangrijkste natuurlijk: hoe rijdt deze supersonische bakfiets? Is hij net zo snel als dat hij er uit ziet? Papa en onze twee boys mogen de bakfiets testen. Vol enthousiasme stappen ze in de bak. Aan de zijkant zitten twee uitsparingen die je kunt gebruiken als opstapper. Daarnaast zorgen deze gaten er voor dat de bak bij regen niet volloopt. “Wel grappig hoor, als je de gaten dichtmaakt heb je een badkuipje”, lacht Lucas. Om er daarna aan toe te voegen: “Anna past er niet meer bij hoor, twee is genoeg.”. Het instappen is wel een puntje: hebben de kids bij de Babboe Big een opstappertje, bij de Dolly Bike moeten ze hun voet in een uitsparing zetten. Dit is voor de kleinere kindjes niet echt handig, je kan je niet echt ergens aan vasthouden.

Dolly-bakfiets-babboe

Uitsparing Dolly Bike

Dolly-Bakfiets-Babboe

Zitplaatsen Babboe bakfiets

Het fietsen daarentegen gaat een stuk makkelijker. Of dit komt door het supersonische uiterlijk van de Dolly Bike of dat deze inderdaad sneller gaat dat durf ik niet te zeggen. Wel is de Dolly Bike door zijn twee wielen lekker wendbaar. Waar je bij de Babboe Big bakfiets altijd op moet letten dat je op een andere manier gaat sturen (vooral in bochten even wennen) door de twee voorwielen. Heb je bij de Dolly Bike niet gelijk het idee dat je een bakfiets bestuurt. Het enige verschil met een normale fiets is dat het voorwiel verder weg zit.

Dolly-bakfiets-babboe

Dolly Bike onderweg

Dolly-bakfiets-babboe

Hip, modern, trendy door de wijk

Conclusie: wil je een degelijke bakfiets voor vier kids, dan is de Babboe een prachtige bakfiets. Zoek je echter een moderne, trendy bakfiets in een hippe kleur die ook nog eens lekker wendbaar is, dan moet je zeker je peilen richten op de Dolly Bike.

Dolly Bikes | lengte 255 cm – breedte 65 cm – gewicht 43 kg | 60 kleurmogelijkheden mogelijk | vanaf €1649,- | verkrijgbaar via Dolly-Bikes 

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: