Draken rijders van Berk | Draken als huisdier

Als klein meisje droomde ik er van ooit zelf een dochter te krijgen waar aan ik mijn liefde voor Barbie’s kon doorgeven. Alle poppen en accessoires heb ik netjes bewaard. Ik vrees alleen dat ik moet inzien dat dochterlief liever met haar broers speelt dat ze Draken rijders van Berk zijn.

Eigenlijk heeft ze nooit echt met de Barbiepoppen gespeeld. Ja ze werden uitgekleed en aangekleed, maar echte verhalen verzinnen was niet ‘haar ding’. Nu ze bijna 11 wordt, heb ik de hoop opgegeven dat mijn liefde voor de miniatuur fashionista is doorgegeven. Dochterlief is namelijk al verliefd op een ander speelgoedfiguur: de Draken rijders Berk. Stoere rijders die op de rug van verschillende draken met onuitsprekelijke namen het luchtruim onveilig maken om zo te vechten om hun geliefde eiland.

Drakenrijders-van-berk-love4kidz-5
Drakenrijders-van-berk-love4kidz-2

 

Het is duidelijk dat het geen gemis aan fantasie was, dat Jupper niet speelde; ze vond de poppen gewoon te saai. Deze stoere jongens zijn veel leuker, stoerder en ruiger. Nu gebeurt er eindelijk wat in de verhalen. Nu gaan ze op avontuur. Het hele huis wordt gebruikt als toneel en bij goed weer ook de tuin. Overal kom ik ze tegen; draken en hun rijders. Internet wordt afgespeurd naar informatie, de bibliotheek heeft een trouwe nieuwe bezoeker en ook via de spelcomputer heeft Berk z’n plekje veroverd en het temmen van de beesten heeft ze aardig onder de knie. Eerst begon het met draken van Loom elastiekjes. Tientallen draken werden via You-Tube tutorials in elkaar ‘geloomd’. Totdat Spinmaster eindelijk met een geweldige speelset van speeldraken en rijders kwam. Nu werd het spel pas echt echt. Jupper was dol enthousiast. Spaarpot, portemonnee en opa en oma werden omgekeerd om het beoogde bedrag bij elkaar te krijgen om het drakenpark uit te breiden met ‘echte’ draken.

Drakenrijders-van-berk-love4kidz-1 Drakenrijders-van-berk-love4kidz-6

Dat de fascinatie voor deze stoere kerels geen ‘bevlieging’ is, blijkt wel als ze op een middag naar me toe komt en voorstelt om alle Barbies maar op Marktplaats te zetten. “Echt?” vraag ik. “Ja mam, van het geld kan ik dan misschien wel een Deluxe Nightstrike Toothless kopen.” Mijn meisjeshart bloed … een beetje.

Draken rijders | Dragon & Rider assortiment €16,99 | Toothless & Hiccup vs. Armored Dragon Set €24,99 | Action Dragons assortiment €15,99 | Mini Dragons assortiment €5,99 | verkrijgbaar bij o.a. ToysRUs

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Draken rijders van Berk | Draken als huisdier"

  1. De invasie van de Minions is begonnen | Love4kidz says:

    […] Elsa en haar Frozen. Ook heb ik mijn tienerdochter zien veranderen van schattig meisje in stoere drakenrijder door de serie ‘How to train your dragon’ … … Zowel de film als de serie is te zien op […]

  2. Love4kidz | Super Sunday Giveaway | Draken rijders van Berk - Love4kidz says:

    […] je gisteren in mijn blog kon lezen, is mijn dochter geen Barbie-meisje. Ze is helemaal fan van de Draken rijders van Berk. […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: