Drieluik | Achter de schermen bij Circus Patz | Deel 3

Met trots presenteren wij u het Drieluik over het Wonderbaarlijke Verhalen *laboratorium CircusPatz. Patz van der Sloot – oprichter en verhalenmaker- geeft ons drie weken lang een kijkje in de keuken dit laboratorium waar de mooiste, bijzonderste en fantasierijkste kinderboeken van Nederland ontstaan. Deel 3: Come what may…

Patz van der Sloot, CircusPatzDoor Patz van der Sloot – oprichter en verhalenmaker CircusPatz – Wat zie ik voor me als ik mijn ogen sluit? Een mooie wereld waarin kids zo lang mogelijk kinderen mogen blijven. Een wereld vol verwondering en zorgeloos avontuur. Onze verhalen moeten daar aan bijdragen.

 

Natuurlijk willen we veel verder gaan dan boeken alleen. Want verhalen kan je op heel veel verschillende manieren vertellen. Boeken, films, speelgoed, musicals. Maar ook speeltuinen.

Zo zijn we een tijdje geleden richting film en tv gerold. De eerste filmrechten zijn al verkocht en ik weet zeker dat het er meer gaan worden. Nu verkopen we nog gewoon filmrechten, maar het is mijn ambitie om meer en meer betrokken te worden bij het maken van mooie, kwalitatieve en positieve avonturenfilms voor kids.

De films kunnen weer omringd worden door boeken, speelgoed en wat al niet meer. Dan bedoel ik natuurlijk niet de commerciële troep die je tegenwoordig in de winkel ziet. Bedacht en gemaakt om in zo’n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk geld te verdienen. Ik bedoel mooie, inspiratievolle spullen die de beleving alleen maar mooier en het avontuur alleen maar groter maken.

CircusPatz, verhalen winkel, kinderboeken, kinderverhalen

Zonder twijfel gaat de Verhalen*school groeien. Want misschien is dit wel de belangrijkste missie van CircusPatz. We moeten meer kinderen inspireren om hun fantasie te behouden en meer ouders laten zien dat fantasie echt een vaardigheid kan zijn. Waar je heus niet alleen kunstenaar of verhalenmaker mee kan worden. Simpel gezegd; zonder mensen met fantasie was de iPad er niet geweest…

Ik wil onze verhalenspullen het liefs gaan verkopen in eigen CircusPatz winkels. Verhalentuintjes waar je in kan wegvluchten. Magische plekken vol verwondering en avontuur. Waar kids zelf verhalenmaken en waar je gewoon even kan genieten en rondsnuffelen. Een plek zo weggelopen uit een CircusPatz film.

Plannen en ambities genoeg. Het mooiste is nog dat het allemaal zo klopt. Niks voelt raar en onlogisch aan. Misschien is dat de kracht van op weg gaan en gewoon kijken hoe het allemaal loopt. Geen vast plan maar openstaan voor verassingen. Een beetje zoals een kind aan iets begint. De eerste traptrede nemen zonder precies te weten waar de trap naartoe gaat.

Tot nu toe is het voor mij die trap een geweldige reis. En uiteindelijk is dat toch het belangrijkste.

Patz

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: