Drieluik | Achter de schermen bij CircusPatz | Deel 1

Met trots presenteren wij u het Drieluik over het Wonderbaarlijke Verhalen *laboratorium CircusPatz. Patz van der Sloot – oprichter en verhalenmaker- geeft ons drie weken lang een kijkje in de keuken dit laboratorium waar de mooiste, bijzonderste en fantasierijkste kinderboeken van Nederland ontstaan. Deel 1: Alles heeft een begin

Patz van der Sloot, CircusPatzDoor Patz van der Sloot – oprichter en verhalenmaker CircusPatz – Grote stappen beginnen vaak met kleine, onrustige ministapjes. Mijn eigen grote avontuur begon met het besef dat ik blij was als het weer vrijdag was geworden. Op een gegeven moment maakte ik een beslissing; dit ging het niet worden. En het maken van die beslissing was de eerste en misschien wel de grootste stap.

 

Mijn loopbaan was nogal onrustig verlopen.

Als kind wilde ik films maken. Uiteindelijk kwam ik op de School voor Fotografie terecht. In mijn stagejaar vertrok ik na een paar maanden van school en begon eigenwijs mijn eigen fotostudio. Na 5 jaar modefotografie was het voor mij duidelijk dat ik als modefotograaf niet het niveau zou halen dat ik voor ogen had. Ik stopte en kreeg een baan aangeboden in een fotolaboratorium. Ik dook bijna letterlijk onder in een donkere kamer om te bedenken wat ik nu zou gaan doen. Er ging een wereld voor me open toen daar de beeldbewerking-computer zijn intrede deed.

CircusPatz-verhalen-laboratorium

Ik leerde om foto’s met de computer te bewerken. Tegelijkertijd leerde ik in mijn vrije tijd om websites (internet had net zijn intreden gedaan) te ontwerpen en te bouwen. Zo rolde ik van fotolaborant naar beeldbewerker en van beeldbewerker naar websitebouwer. Maar ik wilde meer. Ik begon hele concepten te bedenken rond websites en zo kwam ik in de reclame terecht waar ik 15 jaar lang als conceptontwikkelaar zou blijven werken. Tot er een moment kwam dat ik de dagen ging tellen tot ik weer op vakantie kon.

De uitdaging was nu om iets te vinden dat perfect bij me zou passen. First things first; ik nam ontslag. Ik ging mijn vaardigheden inventariseren en dook in mezelf om te gaan ontdekken waar mijn liefde nu zat. Want ik had wel door dat daar het goud zou zitten. De perfecte combi van vaardigheden en liefde. Een combinatie die ervoor zou moeten zorgen dat ik alleen nog maar dingen kon doen waar ik goed in was en waar ik plezier in zou hebben.

Ik zette al mijn luiken zo wijd mogelijk open en deelde mijn verhaal met iedereen die het aan wilde horen in de hoop antwoorden terug te krijgen. Het grote antwoord kwam verassend genoeg van mijn eigen kinderen. Zij werkten als een spiegel. Ik zag de kleine Patz. Die propvol fantasie en verhalen in de wereld stond …

Patz

Wordt vervolgd … …

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: