Drieluik | Achter de schermen bij CircusPatz | Deel 2

Met trots presenteren wij u het Drieluik over het Wonderbaarlijke Verhalen *laboratorium CircusPatz. Patz van der Sloot – oprichter en verhalenmaker- geeft ons drie weken lang een kijkje in de keuken dit laboratorium waar de mooiste, bijzonderste en fantasierijkste kinderboeken van Nederland ontstaan. Deel 2: Het wonderbaarlijke Verhalen*laboratorium

Patz van der Sloot, CircusPatzDoor Patz van der Sloot – oprichter en verhalenmaker CircusPatz – Het Wonderbaarlijke Verhalen*laboratorium CircusPatz zit verstopt tussen de schildersateliers in een oude tapijtfabriek in het centrum van Utrecht. Ons eigen verstopte geheime verhalentuintje waar ik samen met alle CircusPatz createurs verhalen maak.

 

Inmiddels hebben we een mooie lijn van verhalen kunnen neerzetten. Mooie, kwalitatieve en bijzondere boeken vol avontuur en verwondering.Want kwaliteit, avontuur en verwondering zijn voor ons geweldig belangrijk.

Iedereen die aan de verhalen van CircusPatz werkt heeft wat met mooie spullen. Daarom is het voor ons ook zo van belang dat onze eigen verhalen ook mooi zijn. Van binnen, maar ook van buiten.

Ik bedenk de meeste verhalen. Ik ben de eerste vonk. Dan ga ik op zoek naar mensen die het verhaal tot leven kunnen brengen. Dat kunnen auteurs, vormgevers en illustratoren zijn. Maar bijvoorbeeld ook mensen die speelgoed bedenken. Het zijn allemaal mensen die verliefd zijn op het maken van verhalen. Die het net als ik  belangrijk vinden om gepassioneerd en met veel plezier aan iets moois te kunnen werken.

Bij CircusPatz doen we dit niet alleen om geld te verdienen. We hebben allemaal een eigen reden om iets geweldigs neer te willen zetten.

Drieluik, CircusPatz kinderverhalen

Zijn we dan kunstenaars?

Ik denk het niet. Ik geloof hartstochtelijk dat alles begint met iets moois. Of het nu een brood is of een boek. Je moet eerst iets geweldigs neerzetten om een kleine kans te maken om er geld mee te verdienen.

Ondanks dat onze verhalen gewoon in de boekhandel te koop zijn verkopen we onze spulletjes ook zelf.  Dat doen we met onze online verhalen*winkel maar ook in onze kraam op art & craft markten en beurzen. Omdat het zo logisch is: zelf spulletjes maken en zelf verkopen. Zoals het vroeger ging. Op die manier houden we contact met onze kopers.

Drieluik, CircusPatz kinderverhalen

Ook zijn we een jaartje geleden begonnen met onze verhalen*school waar we iedere zondagochtend in ons Verhalen*laboratorium in Utrecht les aan kids geven. Omdat we het belangrijk vinden dat kids en ouders zien dat een grote fantasie een talent kan zijn. Die net als talenten voor kunst, sport of wetenschap ook gestimuleerd moet worden.

Drieluik, CircusPatz kinderverhalen

Ons circus voelt zo relevant aan. Het klopt zo mooi. Het maken van mooie verhalen, zelf verkopen van onze verhaalspulletjes en onze verhalen*school. Dat had ik me 4 jaar geleden niet kunnen bedenken.

Patz

Wordt vervolgd … …

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: