Drieluik | Achter de schermen bij Ouders Natuurlijk Beurs | Deel 1

De komende drie weken zal Petra Mengerink – oprichtster de Ouders Natuurlijk Beurs (25 mei 2013, Doorwerth) een kijkje achter de schermen geven van deze beurs die in het teken staat van Attachement Parenting. Alles van idee tot realisatie van de beurs komt aan bod. Vandaag deel 1 van dit bijzondere drieluik: idee en zoektocht.

Ouders Natuurlijk BeursDoor Petra Mengerink – oprichtster van de Ouders Natuurlijk Beurs
De eerste keer dat de Ouders Natuurlijk plaats had was in 2009. De idee ontstond door brainstormen   met een vriendin en collega ondernemer. Aan mensen laten zien hoe je op een natuurlijke manier met het ouderschap en de opvoeding kan omgaan. Net even anders, dan wat we meestal gewend zijn en gezien vanuit het principe ‘Attachement Parenting – Natuurlijk Ouderschap’. De Ouders Natuurlijk Beurs was geboren. De idee achter de beurs is om bezoekers de producten die veelal alleenonline te krijgen zijn ook eens in het echt te laten zien, voelen en proberen.

De naam van de beurs – Ouders Natuurlijk –  geeft eigenlijk precies aan waar de beurs voor staat: het natuurlijk ouderschap en daarbij een zo natuurlijk mogelijke levensstijl. Nadat we dit op papier hadden, kwamen de ideeën om de beurs vorm te geven al snel: het geven van borstvoeding, het dragen van je kleintje, het samen slapen; kortom het reageren op de behoeften van je kind. Een voor mij vanzelfsprekend iets. Dit gevoel van ouderschap ontstond bij mij meteen na de geboorte van onze oudste dochter. Dit wilde ik met de beurs laten zien aan anderen. Een beurs die zich daarnaast richt op het hele gezin, het opvoeden houdt natuurlijk niet op als een kindje baby af is.

Ouders Natuurlijk Beurs

De realisatie van de eerste Ouders Natuurlijk beurs was dan ook een echte zoektocht. Twee moeders met een geweldig idee die dit graag willen opzetten, met nul ervaring met het organiseren van beurzen. Als eerste gingen we op zoek naar een locatie. Na het bekijken van een paar panden vonden we een mooie locatie in Enschede. Daarna begon het echte werk pas. Iets dat we met vallen en opstaan onder de knie kregen. Inschrijfformulieren maken, een website ontwerpen, een kraamverhuur zoeken, verzekeringen afsluiten en natuurlijk het leukste: de standhouders en sprekers regelen.

Ouders Natuurlijk Beurs

Het was ontzettend spannend om dit allemaal voor een eerste keer te regelen. De zenuwen gierden ons een aantal keren behoorlijk door de keel: gaat alles wel goed? Komen er voldoende bezoekers naar de beurs?  Zijn de standhouders tevreden en wat gaat de PR doen? Zwanger van mijn derde wondertje was het – achteraf gezien – een enorme klus, ontzettend leuk, maar bij tijd en wijle ook een heel spannend leerproces.

Ouders Natuurlijk Beurs

Wordt vervolgd … …

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: