Drieluik | Achter de schermen bij Ouders Natuurlijk Beurs | Deel 2

De komende drie weken geeft Petra Mengerink – oprichtster de Ouders Natuurlijk Beurs (25 mei 2013, Doorwerth) een kijkje achter de schermen geven van deze beurs die in het teken staat van Attachement Parenting. Alles van idee tot realisatie van de beurs komt aan bod. Vandaag deel 2 van dit bijzondere drieluik: leermomenten en ontwikkeling.

Ouders Natuurlijk BeursDoor Petra Mengerink – oprichtster van de Ouders Natuurlijk Beurs – De eerste editie van de beurs is dus een echte leerschool zoals je in deel 1 kon lezen. Het ging niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Na deze eerste editie nemen we dan ook de tijd om het te laten bezinken. Gaan we verder of niet? Mijn vriendin en collega ondernemer besluit niet verder te gaan met de beurs. Ik twijfel nog, maar het blijft kriebelen. Dus besluit ik om de beurs in mijn eentje verder te gaan organiseren. Wat een spannende stap!

Het eerste wat ik op de planning heb staan, is op zoek naar een andere locatie. Eentje die beter bereikbaar is en wat centraler ligt, zodat het voor bezoekers uit heel Nederland makkelijk wordt om naar de beurs te komen. Natuurlijk is het voor mij ook van belang dat de locatie betaalbaar is,want ik heb geen sponsors die voor een ruim budget zorgen.

Na diverse locatie’s bekeken te hebben, kom ik uit bij een hotel in Duiven. Goed te bereiken want het ligt aan de A12 en voorzien van voldoende parkeerplaatsen.

ouders natuurlijk beurs

De tweede editie heeft plaats in 2011. Het hele organisatieproces begint weer opnieuw, alleen dit keer moet ik het helemaal zelf doen. Ik begin met formulieren maken, standhouders aanschrijven etc. Dit jaar heb ik wel een meevaller: Marianne van de Perswinkel neemt de PR voor de Ouders Natuurlijk beurs voor haar rekening. Iets waar ik heel blij mee ben, want om het goed te doen, moet je ook redactionele aandacht verwerven.

Ouders Natuurlijk Beurs

Bij het aanschrijven van de standhouders let ik er dit keer goed op dat ze bij het concept van de beurs passen. De beurs gaat over natuurlijk ouderschap en daarbij een zo natuurlijk mogelijke levensstijl. Ik bestudeer de websites van bedrijven die ik mail of die mij mailen grondig om te kijken of ze binnen het concept van de Ouders Natuurlijk Beurs passen. Alleen blijkt dat niet zo eenvoudig. Soms bepaal ik aan de hand van een website dat een merk of product niet bij de beurs past, terwijl ze juist een perfecte match zijn als ik ze persoonlijk gesproken heb. Verder probeer ik natuurlijk een zo gevarieerd aanbod aan producten en bedrijven op de beurs te hebben zodat het voor iedereen interessant is. Zowel voor bezoekers met een kinderwens, zwangere vrouwen en gezinnen.

Ouders Natuurlijk Beurs

Lezingen & Workshops
En dan zijn er nog de lezingen en workshops. Ook daar is het van belang dat het bij de beurs past en dat er diverse onderwerpen zijn zodat er voor iedereen wat leuks bij zit om te volgen.

Uiteindelijk is de Ouders Natuurlijk Beurs 2011 een geslaagde dag. De standhouders en de bezoekers zijn blij en tevreden. En ik dus ook!

wordt vervolgd … …

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: