Drieluik | Achter de schermen bij Ouders Natuurlijk Beurs | Deel 3

De afgelopen drie weken heeft Petra Mengerink – oprichtster de Ouders Natuurlijk Beurs  een kijkje achter de schermen gegeven van haar beurs die in het teken staat van Attachement Parenting. Alles van idee tot realisatie van de beurs kwam aan bod. Vandaag het laatste deel van dit bijzondere drieluik: twee weken na de beurs…

Door Petra Mengerink – oprichtster van de Ouders Natuurlijk Beurs – Zaterdag 25 mei 2013 was al weer de vierde editie van de Ouders Natuurlijk beurs. Een maand voor de beurs is het qua organisatie een gekkenhuis. Iedereen wil van alles weten en ik ben druk om alles klaar te krijgen. De indelingen, het programmaboekje, communicatie met het hotel, de kraamverhuurder, de man van de tent enzovoort. Een hele waslijst met to do klusjes

Ouders Natuurlijk Beurs 2013

Een dag voor de beurs vertrek ik al naar de beurslocatie. Als ik aan kom is de man van de tent al bezig deze op te zetten. Ondertussen komen de mannen van de kramen ook binnen. Als een juf sta ik erbij om te zeggen waar alle kramen moeten staan. Helaas beschik ik niet over hun vaktaal, maar ze snappen met uiteindelijk redelijk en kunnen hartelijk lachen om mijn uitleg. ’s Avonds om 18 uur staat alles zoals het moet.

Om 19 uur komen de eerste standhouders al om hun kraam in te richten. En  tussen al deze bezigheden door rennen mijn meiden. Mijn gezin gaat altijd met mij mee. Ze horen er bij en dat gaat tot dusver prima. Er is voldoende plek voor hun om rond te rennen!

’s Avonds probeer ik wat slaap te pakken. Helaas is me dat een dag voor de beurs nog nooit goed gelukt. De spanning van de ‘grote dag’ voel ik in mijn hele lijf. Een dag waar ik 10 maanden naartoe werk. Een dag waarop ik ontzettend zenuwachtig ben: komen er wel voldoende bezoekers? Is iedereen tevreden?

Ouders Natuurlijk Beurs 2013

De volgende ochtend gaat om 5 uur de wekker. De eerste standhouders komen om 7 uur dus voor die tijd moet alles klaar zijn. En ieder jaar is het hetzelfde en doe ik toch weer meer dan ik had gepland. Gelukkig heb ik al vroeg hulp zodat het werk verdeeld kan worden. De ochtend verloopt altijd hectisch. De standhouders komen aan en moeten naar hun plek begeleid worden, iedereen wil van alles weten, ik zie weer mensen die ik lang niet gezien heb dus de tijd vliegt voorbij!

En voor ik het weet is het al weer 9 uur geweest, de eerste bezoekers staan klaar en willen graag naar binnen. Spannend! Om 10 uur opent de beurs en staat er een ontzettend lange rij buiten te wachten. De eerste uren blijven hectisch, iedereen is zich aan het oriënteren; op zoek naar favoriete kraampjes of de zalen voor de lezingen.

Het weer werkt dit jaar gelukkig mee! Het is mooier dan we hadden verwacht en dat is te merken in het aantal bezoekers. Men gaat lekker naar buiten met de kinderen. De speeltuinen zitten de hele dag vol, mensen liggen lekker op het gras. Het is gewoon genieten.

Ouders Natuurlijk Beurs 2013

Aan het einde van de dag probeer ik altijd een rondje te doen langs alle standhouders. Dat is me dit jaar niet helemaal gelukt. Het is zo leuk om met enthousiaste mensen te praten en steeds kom ik weer iemand tegen. Rond half zes zijn de laatste bezoekers weg en beginnen de standhouders met afbreken. Wat een ontzettend drukke, hectische, fijne en gezellige dag was het toch weer.

Moe maar voldaan kunnen we terugkijken op een geweldige 4e Ouders Natuurlijk Beurs. Een die zeker voor herhaling vatbaar is. Hieraan gaan we de komende 10 maanden weer heel hard werken. Dat het harde werken, de stress en de vermoeidheid het uiteindelijk allemaal waard is geweest, blijkt uit de groei in bezoekersaantallen. Mochten we in Duiven ‘maar’ 550 bezoekers verwelkomen en kwamen er vorig jaar al 750 geïnteresseerden naar de beurs. Dit aantal hebben we dit jaar – ondanks de crisis – zien stijgen naar 1200 bezoekers. Deze stijging geeft mij zoveel positieve energie dat ik vol enthousiasme kan zeggen: tot volgend jaar!

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: