Drieluik | Achter de schermen bij Sawadi Holland | Deel 2

De komende drie dagen zal Fijtje Lothmann – oprichtster van Sawadi Holland een kijkje achter de schermen geven van het prachtige meisjesmodemerk Sawadi. Alles van idee tot verzending van de collectie komt aan bod. Vandaag deel 2 van dit inspirerende drieluik: Het productieproces …

Sawadi HollandDoor Fijtje Lothmann – oprichtster Sawadi Holland
Vertelde ik gisteren over het ontstaan van Sawadi Holland en mijn achtergrond. Vandaag wil ik jullie iets meer over het productie proces laten zien. Het hele proces van idee tot kledingstuk is een ontzettend intensieve, dankbare en vooral geweldige reis.

 

 

 

Productie proces
Wat betreft de productie heb ik gekozen voor kleinschalige fabrieken in Bangkok en binnenkort ook in India. Ik werk graag met gepassioneerde mensen die met liefde werken aan de collectie. Hiervoor wordt een prijs betaald, maar die is dat meer dan waard.

Door te werken met kleine zelfstandigen zijn de lijnen heel kort. Het voelt vaak alsof ik zelf achter de naaimachine zit. Over ieder detail wordt overleg gepleegd via Skype, Mail of WhatsApp. Deze fantastische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit het huidige productie proces.

Sawadi Holland

Zodra de stoffen zijn gekozen en de tekeningen zijn gemaakt gaat een team naaisters in Bangkok aan de slag om de samplecollectie te maken. Het moment van levering van deze collectie voelt steeds weer als een soort Sinterklaasfeest. Tot dat moment heb ik niet meer in handen gehad dan stukjes stof van 2 bij 3 cm. Het blijft altijd weer spannend hoe de stof het doet op een groter vlak en in een bepaald ontwerp.

Sawadi Holland

Zodra de samplecollectie door mij is goedgekeurd vindt de fotoshoot plaats. Een leuk moment om te bepalen hoe de items gecombineerd kunnen worden. De meisjes komen zelf ook met voorstellen en ik maak daar dankbaar gebruik van!

Sawadi HollandSawadi Holland

Wordt vervolgd …

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: