Drieluik | Achter de schermen bij Sawadi Holland | Deel 3

De komende drie dagen zal Fijtje Lothmann – oprichtster van Sawadi Holland een kijkje achter de schermen geven van het prachtige meisjesmodemerk Sawadi. Alles van idee tot verzending van de collectie komt aan bod. Vandaag het derde en laatste deel van dit inspirerende drieluik: De verzending  …

Door Fijtje Lothmann – oprichtster Sawadi Holland
Als de fotoshoot achter de rug is kan ik beginnen met het maken van een verkoopboek voor de agenten. Naast een samplecollectie krijgen de agenten ook een verkoopboek mee ter ondersteuning van de verkoop. Aan het einde van het verkoopseizoen, een half jaar voordat de kleding in de winkel hangt, gaat de productie van start. Om een en ander goed te laten beginnen, reis ik zelf naar de fabriek om de details helemaal door te spreken. Ik laat niets aan toeval over! Tijdens deze reis ga ik eveneens op pad om materialen te zoeken voor de daaropvolgende collectie en zo is de cirkel weer rond.

Sawadi Holland

Vervoer en verkoop van de collectie
Na een uitgebreide kwaliteitscontrole wordt de collectie uiteindelijk per boot naar Nederland vervoert. Dit kost gemiddeld 5 tot 6 weken. Planning is hierbij enorm belangrijk. Boten vertrekken vaak maar 1 keer per week. 1 dag te laat aanleveren in de haven is een week later op de boot. Ik hanteer een enorm strakke planning die reeds aan het begin van het seizoen wordt vastgelegd.

Sawadi HollandSawadi Holland

Na aankomst in Nederland wordt de collectie bekeken en daarna klaar gemaakt voor verzending naar de winkels. Ik probeer dit met veel zorg te doen. Het openen van het pakket moet als een feestje voelen. Mooi papier, strikje er omheen en een leuk presentje voor de winkelier. Aandacht voor detail is het speerpunt in mijn onderneming. Je ziet het terug in de collecties, maar merkt het ook in de wijze voorop wij omgaan met onze klanten. Het is bijzonder leuk te ervaren dat er echte Sawadi Holland fans zijn.

Sawadi Holland

De Sawadi Holland collectie wordt verkocht in hippe kinderspeciaalzaken in Nederland, België en Duitsland.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: