Drieluik | Achter de schermen bij Sawadi Holland | Deel 1

De komende drie dagen zal Fijtje Lothmann – oprichtster van Sawadi Holland een kijkje achter de schermen geven van het prachtige meisjesmodemerk Sawadi. Alles van idee tot verzending van de collectie komt aan bod. Vandaag deel 1 van dit inspirerende drieluik: Oprichting en inspiratie

Sawadi Holland

Door Fijtje Lothmann – eigenaar Sawadi Holland
Sawadi Holland heb ik in 2008 opgericht. Na een korte carrière in de verzekeringsbranche en de geboorte van mijn eerste kindje besloot ik te stoppen met werken. In die periode ontstond er weer ruimte voor het creëren van mooie dingen. Mooie dingen die ik van jongs af aan al maakte. Mijn passie voor stof en styling heb ik nooit onder stoelen en banken gestoken. Als tienjarig meisje maakte ik al kleding voor ons buurmeisje. Door een creatieve docent op de basisschool leerde ik de creatieve kneepjes vanhet vak. Hij zag al snel in dat ik een goed gevoel voor kleur en stijl had en kon ‘toveren’ met naald en draad.

Geïnspireerd door de verre reizen, die we met ons gezin maakten, ontstond langzaam het idee voor het opzetten van een eigen meisjeskleding merk. In 2008, drie jaar na de geboorte van ons vierde kind, werd Sawadi Holland gelanceerd. Het woord “Sawadi” gebruikt men in het Verre Oosten als welkomstgroet. Sawadi Holland is een hip en eigentijds meisjesmodemerk wat zich kenmerkt door opvallende detaillering en het gebruik van zachte, soepele stoffen.

Inspiratie
Ik hou van reizen! Bezoekjes aan Milaan, Parijs, London en Barcelona zijn voor mij een bron van inspiratie. Het zo interessant om te kijken hoe mensen zich kleden, bewegen en ‘genieten van het leven’. Het is heerlijk om tijdschriften te kopen in buitenlandse bookstores en op die manier nieuwe trends op te pikken.

Sawadi HollandSawadi Holland

Twee maal per jaar reis ik voor het zoeken van stoffen, stenen en kralen naar het Verre Oosten. Het is prettig om met een blanco schrift en open mind op pad te gaan. Na een week struinen in een stad als Bangkok ontstaat de collectie haast vanzelf. De kleuren, geuren en gebruiken zijn een enorme bron van inspiratie. Als ik aan het einde van zo’n prachtige dag alle verzamelde materialen bij elkaar leg, ben ik steeds weer opnieuw verrast. Het beeld wat in mijn hoofd zit, komt in materiaal tot leven.

Sawadi Holland

Toch haal ik de meeste inspiratie uiteindelijk uit mij zelf. Het is een gevoel van kleur en vorm wat door de materialen gestalte krijgt.  In de loop der jaren heb ik leren vertrouwen op dat gevoel. Het is een mooi compliment dat Sawadi Holland herkenbaar is door zijn ontwerpstijl en materiaalgebruik. Mensen gaan houden van de items uit de collectie. Een mooier compliment kun je als ontwerper niet krijgen!

Wordt vervolgd …

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: