Drieluik | Gastouderland – De toekomst | Deel 3

Vandaag kun je het derde – en laatste deel – van ons Drieluik over degastouderopvang van Gastouderland lezen. In dit deel vertelt Anuschka Schuurman hoe zij de toekomst ziet van haar Gastouderopvang (b)engels.

Gastouderland-4

Door alle wetswijzigingen van de afgelopen jaren staan er nogal wat veranderingen op stapel. De overheid snijdt al jaren in het budget van de kinderopvang. Voor veel ouders heeft dat gevolgen en dus ook voor ons als gastouder.

Als het aan mij ligt, ga ik de komende jaren door met de opvang van kinderen aan huis. Ik geniet elke dag van de kinderen om me heen en haal er veel energie en plezier uit om met ze bezig te zijn en ze een ‘warm’ plekje te bieden. Ik weet alleen niet wat de overheid in petto heeft voor de ouders van jonge kinderen. Ik ga er nu van uit dat er altijd opvang nodig is voor kinderen en die blijf ik met liefde aanbieden. Ik doe mijn werk met erg veel liefde en het is niet mijn intentie er rijk van te worden zolang ik het maar met passie doe. Wat ik kan doen is een uurtarief aanbieden die betaalbaar is.

Gastouderland is op de hoogte van alle veranderingen die er spelen. De veranderingen worden altijd met ons gedeeld en vragen worden beantwoord. Wij als gastouder krijgen alle informatie via de mail zodat we weten wat er gaat veranderen en welke gevolgen dit heeft voor de vraagouder en voor ons als gastouder.

Gastouderland

Ik blijf ook altijd bezig om mezelf te vernieuwen en mijn kennis uit te breiden. Dat doe ik zelf, maar ook Gastouderland biedt mij dingen aan. Ik ben nu net begonnen met vroeg voorschoolse educatie (vve) AAP! Met deze tool kan ik spelenderwijs met de kinderen leren. AAP! is ontwikkeld door Gastouderland zelf en zij zorgen ook voor de uitbreiding van deze tool. Daarnaast volg ik elke twee jaar de kinder-EHBO-cursus

PR4kids_gastouderland

Onlangs heb ik nog een LOI studie Kinder Psychologie gedaan voor ouders en opa’s en oma’s. Zo leer je altijd wat en het is een leuke afwisseling van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Ik ben nog lang niet klaar met het werk als gastouder!

Lieve groet,
Anuschka

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Drieluik | Gastouderland – De toekomst | Deel 3"

  1. Marieska says:

    Dank je wel 🙂 Ik vind een kijkje in de keuken ook altijd leuk inderdaad …

  2. Vlijtig Liesje says:

    Leuk om te lezen hoe het voor een gastouder is!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: