Drieluik | Gastouderland – Waarom kies je hiervoor? | Deel 1

Zoeken naar de perfecte opvang voor je kindje is een grote zoektocht voor elke ouder. Waar laat jij straks je kindje met een goed gerust gevoel achter? Kies je ervoor om thuis te blijven, gaat je kindje naar de crèche of kies je voor de gastouderopvang? Wij geven je in dit Drieluik drie weken lang een kijkje in de keuken van Gastouderland en een van haar gastouders. 

Gastouderland is een van de organisaties die gastouderopvang biedt aan kinderen van 0 tot aan de middelbare schoolleeftijd. Binnen Gastouderland zijn gastouders actief die elk afzonderlijk van elkaar kinderen opvangen in een huiselijke sfeer en in kleine groepen. Door deze kleine groepen garanderen ze meer aandacht te hebben voor de kindjes en elk kind afzonderlijk.
Gastouderland
Gastouderland is in 2008 opgericht en bemiddelt sindsdien tussen vraag- en gastouders. De consulent brengt de gastouder met de vraagouder in contact zodat er een juiste match ontstaat tussen gast- en vraagouder. Gastouderopvang biedt een perfecte mix van veiligheid en vertrouwdheid (de basis voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen) en spelen met andere kinderen. Dit alles vindt plaats in een gezellige en huiselijke sfeer. Ouders en gastouders hebben bij Gastouderland altijd een vast contactpersoon. Dit waarborgt korte lijnen en persoonlijk contact met iemand die in de regio werkzaam is.
PR4kids_gastouderland
Zijn de gastouders wel geschikt om kinderen op te vangen? Een consulent van Gastouderland zorgt voor een match tussen gastouder en vraagouders. Heeft een ouder zelf al een gastouder gevonden of een gastouder een opvangkindje? Dan begeleidt Gastouderland het gehele traject. De administratie wordt verzorgd en Gastouderland zorgt ervoor dat de opvang voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang. Binnen Gastouderland zijn alle gastouders geregistreerd in het LRKP en voldoen aan de eisen van de Wet Kinderopvang. Zij zijn bijvoorbeeld in het bezit van een geldig Kinder-EHBO en hebben altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Gastouderland heeft daarnaast een eigen uniek programma voor voorschoolse educatie ontwikkeld: AAP!. De gastouders werken zo spelenderwijs aan de ontwikkeling van de jongste kinderen. Hiermee voldoen gastouders aan alle eisen waaraan ook de reguliere Kinderopvang aan moet voldoen.
Volgende week nemen we een kijkje in de keuken van een gastouder. Waarom kiest zij ervoor om gastouder te zijn en hoe ziet haar dag eruit?

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: