Een drone | de gadget voor jong en oud | winactie

Een drone. Als ik geen jongens mama was geweest, had ik me wellicht nooit ingelezen in de wereld van deze wonderlijke vlieger. Dan was het bij meiden-dingen gebleven. Maar met twee knullen in huis ontkom ik niet aan hun fascinatie voor alles wat beweegt, vliegt en voorzien is van technische snufjes.

Alle twee mijn zoons hebben er een op hun verlanglijstje staan: een drone. Hoewel ik helemaal geen verstand heb van drones en andere technische gadgets is manlief razendsnel gegrepen door de fascinatie van dit vliegend voorwerp. Natuurlijk begrijpt hij hen wel en de kogel gaat dan ook als een razende door de kerk: ze willen een drone? Ze krijgen een drone!

dronekopenonline-1 drone

Oké, deze beslissing was dan wel snel gemaakt. Maar welke drone gaat het worden? Die keuze was nog niet zo gemakkelijk gemaakt. Wat een keuze is er in drone-land. Niet alleen het formaat, wel of geen camera en prijs is relevant om je keuze op te baseren. Ook specificaties waar ik nooit eerder aan gedacht heb, moeten in overweging genomen worden. Het wordt tijd om me te verdiepen in vragen als:

 • wat is de vliegtijd op 1 accu
 • hoe wordt de drone aangestuurd
 • kun je live meekijken op het scherm en
 • hoeveel weegt de drone

Allemaal vragen waar ik het antwoord op moet zien te vinden. Via de website van dronekopenonline.nl kom ik via een handige vragenlijst uit op een aantal drones die geschikt zouden zijn voor zowel vader als zoons. Laten we heel eerlijk zijn, we gaan niet beginnen met een professionele drone van een paar honderd euro. Oefening baart kunst en die kunst mogen ze met een klein kidsproof exemplaar machtig worden. Voor nu is het belangrijk dat ze het leren vliegen met de drone onder de knie krijgen. We kiezen wel voor de optie ‘filmcamera’ en ‘fotocamera’. Super leuk natuurlijk om vanuit de lucht foto’s te maken en na afloop je filmpjes te bekijken en te laten zien.

dronekopenonline-7 drone

De cheerson maakt ook foto’s

dronekopenonline-5 drone

ready for take off

Ook tikken we bij ‘meekijken op het scherm’ een ‘ja’ in. Zo wordt het feit dat jij aan het vliegen bent nog echter. Daarnaast kan je zien wat je aan het doen bent vanuit de lucht. Als prijsindicator kiezen we een prijs tot €100,-. Immers, is het hebben van een goede drone wel een must, maar moet het ook niet gelijk een super dure drone zijn waar je je kinderen niet mee durft te laten spelen. Manlief zorgt uiteindelijk voor de doorslag en kiest voor de Cheerson CX-10WD. Een lichtgewicht drone waar je perfect mee kan leren vliegen.

donekopenonline-5 drone cheerson

Cheerson CX-10WD drone

De gekozen Cheerson is een super kleine drone met heel veel functies. Zo kan het naast fotograferen ook filmen. Daarnaast weegt de drone slechts 17 gram en is hij 4x4x2 cm groot. Naast de camera, beschikt de Cheerson ook over een home return functie en kan je door de barometer op een bepaalde hoogte blijven vliegen zonder dat je zelf gas hoeft te geven. Door de automatische take-off en landingsknop is de drone in staat om gemakkelijk op te stijgen en te landen.

Omdat de drone met een app via je smartphone te besturen is, kan je de Cheerson gemakkelijk meenemen. Hij is zo klein dat je er altijd wel een plekje voor hebt. Opgeladen vliegt hij 5 minuten. Dat lijkt niet veel, maar de accu is ook binnen 30 minuten weer vol en ready to go.

 

Winactie

In samenwerking met dronekopenonline.nl mag Love4Kidz 1 x een Cheerson CX-10WD drone weggeven onder haar lezers.

Wil jij kans maken op deze super leuke lichtgewicht drone met filmcamera? Lees dan hieronder wat je moet doen. Meer winacties zien? Die vind je hier.

WAT MOET JE DOEN?

 1. Volg ons op 1 van de volgende Social Media kanalen:
  –  Facebook
  –  Instagram
  –  Bloglovin
  –  Twitter
  –  Pinterest
 2. Deel dit bericht op je eigen Facebookpagina
 3. Plaats een comment onder dit artikel | Waarom wil jij vlieguren gaan maken met de drone?

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

42 Responses to "Een drone | de gadget voor jong en oud | winactie"

 1. Diny Gijsberts says:

  Ik heb vliegangst en ,met een cameraatje erop,zou ik toch een idee krijgen hoe vliegen is !

 2. m chen says:

  Een leuke bezigheid en mooie filmpjes maken vanuit de lucht, mijn neefje zal er heel blij mee zijn!

 3. linda says:

  leuk voor de jongens!!
  en papa natuurlijk

 4. Raaf Klein says:

  Mijn dochter zou hier erg blij mee zijn.

 5. Moniek (sprankje) says:

  Papa is dol op technische dingetjes,dochterlief op alles wat papa leuk vindt en ik zelf houd ervan leuke foto’s te hebben…
  Dus… wij doen mee!

 6. Anita te Gussinklo says:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon.
  Die vind dit GE-WEL-DiG, zou een fantastich cadeau zijn onder de kerstboom.

 7. Patricia de crom says:

  Gaaf dat vind papa ook nog superleuk om te doen met onze boefjes

 8. Kimberley says:

  Waarom ik vlieguren wil maken?
  Op de hipste klas van de school te zijn en om op die manier de kinderen extra uitdagend te laten leren.
  Hoe gaaf is het als je met de klas met een drone kan vliegen. Opzoek naar bijv. verkeersborden of sommen in de buurt?

  Ik heb er al helemaal zin in!

 9. Sonja Hubregtse says:

  Super gaaf ! Alles een van boven te kunnen zien en fotograferen. Geweldige prijs !

 10. brants says:

  doe graag mee voor mijn klenzoon van 12 jaar die daar zeer blij mee zal zijn

 11. kempenaers says:

  dit zou een mooi geschenk zijn voor mijn kleinzoon van 12 jaar die wel al eens anders wil dan lego of playmobil

 12. Marian says:

  Mijn zoontje vindt dit reuze interessant, maar ik denk papa nog meer! Dus die vlieguren komen er wel, en ik denk dat we van alles te zien krijgen want creatief dat zijn ze!

 13. Anneliese de Waal says:

  Erg leuk voor mijn zoon Nicky, ik doe graag voor hem, zou hij helemaal geweldig vinden.

  Groetjes Anneliese

 14. Claudia says:

  Ik doe super graag mee voor mijn mantelzorger. Zijn naam is Yairo en hij is 13. Het zou zo tof zijn deze voor hem te kunnen winnen. Nu afwachten en duimen. Ik heb alles gedaan en volg je overal.

 15. CJM de Kok says:

  Super cool om samen met mijn dochter te gaan vliegen en mooi luchtfoto’s te maken op het strand, volg je op Facebook en geliked en gedeeld

 16. Dineke Wiersema says:

  Superleuk en dan een film maken als we gaan wandelen en spelen met de honden buiten. Super leuk!

 17. Heidie van der Steeg says:

  Mijn zoontje is vandaag bij een vriendje gaan spelen die een drone van Sinterklaas heeft gekregen. Hij vond het geweldig en wil er dolgraag een voor zijn verjaardag krijgen. En dat duurt niet meer zo heel lang. Ik vermoed echter wel dat hij de drone constant zal moeten delen met zijn vader, die houdt ook wel van dit soort gadgets! Dus ik hoop er eentje voor mijn mannen te winnen. Ik zal het bericht op Facebook ook nog liken en delen!

 18. Anita te Gussinklo says:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon, hij zou dit echt geweldig vinden.
  Ik heb deze actie gedeeld op Facebook.

 19. Elizabeth says:

  Die wil ik wel eens uitproberen!! Lijkt me echt super gaaf!

 20. Brit Weijers says:

  Zo gaaf en niet alleen voor de kinderen

 21. tamara roos says:

  Deze drone staat hoog op het lijstje van mijn zoontjes.
  De oudste zeer zeker omdat hij gefascineerd is in hoe dingen werken en wat je er allemaal mee kan en houdt van de allernieuwste technieken en snufjes. Tevens is hij erg klein en vindt hij het gaaf om de wereld op een andere manier te bekijken. Zijn droom om ooit astronaut te worden komt zo iets dichterbij.
  En zoals de jongste zegt.. hij zou deze wel gaaf vinden, want dan kan hij de sterren gaan bezoeken met de drone …haha

 22. melissa says:

  Niet alleen de kinderen vinden het geweldig maar ik denk hun papa ook 😉 en ja, ik stiekem ook. ben gewoon heel nieuwsgierig. ik volg via alle kanalen muv twitter. liefs melissa

 23. elly van dongen says:

  omdat een echt vliegtuig niet binnen bereik is, is deze drone een mooie substituut!

 24. Angeline says:

  Een heel herkenbare beschrijving van het verschil in beleving van een drone.Als je die niet boven aan je verlanglijstje hebt staan dan hoor je er echt niet bij of je ” spoort” niet.Want dit is een absolute MUSTHAVE (ook volgens de wederhelft)Ja Ja
  Dus wij gaan er voor.

 25. Anja says:

  Een drone staat heel hoog op de verlanglijst van mijn zoon, maar helaas, Sint heeft er dit jaar geen gebracht… Wie weet kan hij dan met Kerst nog een leuke verrassing krijgen. Volg via Fb (actie gedeeld), Twitter en Bloglovin

 26. Hester says:

  De grote droom van mijn zoon.

 27. Petra says:

  Ik doe graag mee!

 28. julia van empel-stamate says:

  Dit zouden mijn mijn zoontje en mijn man erg leuk vinden. Mijn zoontje vind filmen erg leuk

 29. Jan says:

  Super leuk voor onze zoon mee te mogen verrassen !

 30. Ingrid van Duijl says:

  Dit zouden mijn zoons helemaal geweldig vinden!

 31. Marianne S. says:

  Mijn zoon zou wel vlieguren willen maken. Hij maakt (bedrijfs) filmpjes en website voor zowel hobby als school. De drone geeft hem weer nieuwe mogelijkheden!

 32. elisabeth maria martina says:

  mijn kleindochters gaan compleet uit hun plaat als de naam van oma hier als winnaar staat

 33. leyla says:

  dit soort gadgets was toch science fiction een aantal jaar terug? We twijfelen al een tijdje om zoiets te kopen voor mijn zoon, die het graag wil. Wat een funcionaliteiten! we zijn al een beetje verliefd….

  nb: ik volg jullie op FB onder Eigen naam en op Instagram onder run.reload.repeat

 34. ebru says:

  ik loot heel graag mee voor mijn zoontje, en waarom willen wij deze vlieguren maken? lijkt ons gaaf om sommige dingen van bovenaf te filmen en te fotograferen! en het is gewoon spannen om dit ding te besturen lijkt mij!

 35. Cabbitch says:

  Ben je gaan volgen op Twitter en heb je post getweet.Het lijkt me super om ook eens vanuit een andere hoek de kids te kunnen filmen (al denk ik dat pappa de maiden voyage gaat claimen). Zo leuk voor later.

 36. Tamara says:

  Hoe cool is dat! Je eigen drone!! We’re in!

 37. Bets says:

  Geweldig dit is echt gaaf, zou het te gek vinden om via de Drone de mooiste foto’s te realiseren. Wat mij anders zeker nooit zou lukken , is het op deze manier prachtig om zo uit te proberen.
  Super leuk en ik maak graag kans !!

 38. Nicky says:

  Mooi dat dit tegenwoordig allemaal mogelijk is, je kan het zo gek niet verzinnen of je kan foto’s maken op plekken in de lucht!

 39. Erika van Koert says:

  Wat leuk ! Ik doe graag mee. Mijn zoontje is gek op foto’s maken en wil heel graag een drone dus hier zou hij heel blij van worden

 40. Adelaide Balk says:

  Oh gaaf om deze winter samen met zoonlief beelden mee te maken op het ijs. Als het genoeg vriest dan

 41. Maria says:

  De Cheerson CX-10WD heeft alles wat mijn dochter beslist aan een drone wil hebben: eenvoudige besturing via een app op je tablet of smartphone licht, slechts 170 gram (of toch zoals jij zegt 17) Ik vind fotograferen dan wel weer leuk en mijn man het stijgen en landen.

 42. Anna says:

  Ik doe heeeeel graag mee voor mijn neef…!
  Facebook: An Na

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: