Droomdeurtjes nodigt elfjes, draakjes en kabouters uit

Ken jij de Droomdeurtjes al? Via dit deurtje kan een Elfje, Draakje of Kaboutertje bij je langskomen. Wij hebben sinds kort bezoek van een kabouter genaamd Nietus. Niets zorgt niet alleen voor een glimlach op zoonlief zijn gezicht, maar ook voor heel rustige nachtmerrie-loze nachten.

Sinds zoonlief op school een filmpje heeft gezien over een buikoperatie heeft hij moeite met slapen. Hij vindt het eng dat de beelden niet uit z’n hoofd gaan en is bang voor nachtmerries. Van alles hebben we geprobeerd om hem van het enge beeld af te krijgen. Niets leek te werken. Onze slaapkanjer, die altijd met plezier naar bed ging, wilde nu niet meer lekker gaan slapen.

Echt van alles hebben we geprobeerd. We gingen aan de slag met Monsterspray onder z’n bed. Echter ging het hier niet om monsters in de slaapkamer, maar om gedachtes in zijn hoofdje. Het slapen met een lichtje aan. Het uitblazen van de enge dromen uit z’n oren. Bij hem liggen tot hij in slaap valt. Niks helpt (en van die laatste word ik ook niet echt gelukkig). Zelfs het uitblazen van z’n oren door de huisarts, die echt het beste ‘doktersdromen’ kan uitblazen hielp maar eventjes.

droomdeurtjes droomdeurtje elfje handgemaakt hout bedritueel

We waren de wanhoop bijna nabij toen ik op een Ladiesnight tegen de Droomdeurtjes aanliep. Kleine houten deurtjes die je op je op een mooie plek in een slaapkamer kan plaatsen om de fantasie van je kindje tot leven te laten komen. Bij het zien van de houten deurtjes kan ik niet anders dan denken: “Zou dit kunnen werken met de nachtmerries van zoonlief?”. Ik koos het blauwe houten deurtje en besloot om al mijn fantasie in het werk te zetten om dit schattige deurtje te laten werken.

droomdeurtjes droomdeurtje elfje handgemaakt hout bedritueel

droomdeurtjes droomdeurtje elfje handgemaakt hout bedritueel

Zoonlief was gelijk enthousiast. Het houten Droomdeurtje werd uit de verpakking gehaald en bewondert. Ook het bijgeleverde houten brievenbusje was een schot in de roos, maar het zilverkleurige sleuteltje was het aller mooiste cadeautje in de doos. Immers met deze sleutel kon een elfje, draakje of kaboutertje bij hem langs komen. “Ik vraag om een kabouter, mama. Een kabouter die mijn nachtmerries kan weghalen”. Ik kan mijn enthousiasme nog net onder drukken.

Die dag wordt er een prachtig plekje gezocht voor het Droomdeurtje. Het brievenbusje netjes er naast en voor de deur wordt het sleuteltje gelegd. Net zoals de gebruiksaanwijzing op de doos zegt. Die nacht komt er dan een elfje, draakje of kabouter die bij jou wil wonen. Alleen dit figuurtje kan bij je langskomen en via de brievenbus kan je post aan elkaar sturen.

droomdeurtjes droomdeurtje elfje handgemaakt hout bedritueel

droomdeurtjes droomdeurtje elfje handgemaakt hout bedritueel

En zo hebben we nu dus elke nacht bezoek van Nietus de kabouter die bij zoonlief wil wonen. Hij heeft een speciale gave om nachtmerries weg te nemen (vertelt hij in een brief) en dacht dat hij zoon wel kon helpen met z’n slaapritme. Daarnaast vertellen ze elkaar via de brievenbus eindeloos verhalen over wat ze gedaan hebben en wat ze leuk vinden. Zoon leeft zo enorm mee met kleine Nietus dat hij ook cadeautjes voor hem neerlegt en elke ochtend met een stralende glimlach het briefje voor laat lezen. Het aller grootste cadeau is dat zoonlief sinds de komst van Nietus geen nachtmerries meer heeft gehad en dus weer met plezier gaat slapen. Wachtend op een berichtje van Nietus.

Ik heb er ondertussen een dagtaak aan om alle briefwisseling bij te houden. Zo schrijf ik ’s middags met zoonlief een brief aan Nietus om deze ’s avonds weer te beantwoorden in een pietepeuterig klein handschrift op een heel klein blaadje. Kabouters zijn namelijk niet zo groot. Daarnaast moeten we zo nu en dan een cadeautje teruggeven aan Nietus. Best lastig, want het mag niet groter zijn dan een pasfoto. Daarom stuurden we een pasfoto van zoon (en kregen een tekening terug – want kabouters gaan nooit op de foto) en gaven we hem onze dubbele smurfen van de Plus supermarkt. Want zo heeft Nietus een mooi standbeeld in z’n tuin. Als dank kregen we een versierde muur, een lichtgevend paddenstoeltje en een deurmat met welkom erop terug. Deze extraatjes kun  je heel gemakkelijk op de site van Droomdeurtjes bestellen. Daar hebben ze diverse pakketjes om je deurtje mee op te leuken. Ook hebben ze diverse kaartjes om te versturen. Ideaal als je het verhaal, net als ik, helemaal compleet wilt maken.

droomdeurtjes droomdeurtje elfje handgemaakt hout bedritueel

Droomdeurtjes | Hoe werkt het

Door het Droomdeurtje een mooi plaatsje in jouw slaapkamer te geven, zorg je ervoor dat de elfjes & draken tijdens hun nachtelijke avonturen ook bij jou op bezoek komen en je laten meegenieten van alles dat ze meemaken in het Droombos! Registreer je elfje of draakje op de site van Droomdeurtjes om toegang te krijgen tot alle avonturen, nieuwtjes of knutseltips uit het droombos.

De deurtjes zijn handgemaakt en zo is elk deurtje uniek.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Droomdeurtjes nodigt elfjes, draakjes en kabouters uit"

  1. Happy Message Pills | Een glimlach met een briefje | Love4kidz says:

    […] sinds de komst van onze droom kabouter Nietuszo nu en dan een lief berichtje en stoppen dat in het brievenbusje bij het Droomdeurtje. Leve de […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: