DVD | Annie de Musical

Musicals zijn een hit bij ons thuis. Niet alleen in theater, maar ook op televisie. Niets leuker om halverwege een film in zingen uit te barsten. De verwachtingen van de nieuwe Annie film liepen dan ook hoog op. Want niet alleen zijn we fan van musicals, Annie is natuurlijk de musical klassieker die jong en oud kan meezingen.

Daddy Warbucks … wie kent hem niet. Ik ben fan van deze kale, norse man met het gouden hart. Met Annie zelf heb ik niet zoveel. De band tussen Daddy Warbucks en Annie vind ik echter om van te smullen. De liedjes – wie kan ze niet meezingen – onderstrepen dit WOW gevoel alleen maar.

Annie-remake-229803

Toen dan ook de dvd van de remake van Annie op de mat viel, waren onze verwachtingen behoorlijk hoog: dit moet toch wel een fantastische ‘filmavond’ worden, maar ook sceptisch: kan een remake het origineel evenaren … en dat kan hij voor mij niet. Elke keer als ik Jamie Foxx als Daddy Warbucks door het beeld zie lopen, kan ik niet anders dan denken: “het is het net niet.” En het komt niet eens doordat hij niet kaal is. Het is de Nederlandse na-synchronisatie! Ik ontkom er helaas niet aan, want met 2 kindjes onder de tien gaat de ondertiteling nog net te snel. De te nette uitspraak bij de te vlotte scenes bijt elkaar enorm. Het klopt niet.

musical-annie-dvd-remake

De kindjes zelf hebben er overigens geen last van. Voor hen gaat de film in een uptempo door en dat is heden ten dage wel een pre als je de concentratie wilt vasthouden. De liedjes zijn voorzien van een goede beat waardoor het een swingend geheel wordt. Zelf moet ik er wel aan wennen, maar eerlijk is eerlijk, het is wel een film van deze tijd.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 25:  Actress Quvenzhane Wallis and Jamie Foxx are seen  on the set of "Annie" on September 25, 2013 in New York City.  (Photo by Raymond Hall/FilmMagic)

 (Photo by Raymond Hall/FilmMagic)

’s Avonds heb ik de dvd nogmaals bekeken met ondertiteling en de authentieke stemmen van de Amerikaanse cast en dat was een verademing. Hoewel ik het vleugje nostalgie mis van de oude Annie is deze remake een leuke, hedendaagse verfilming van een eeuwen oud verhaal dat duidelijk thuis is in elke eeuw.

Annie | dvd | €14,99 | verkrijgbaar via Bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: