Gehoorbescherming voor kinderen noodzakelijk

Ze komen er weer aan: zomerfestivals. Lekker eten, muziek en hopelijk met een lekker weer als bonus. Maar wat doe je tijdens die gezellige dagen met je kleinste spruit? Breng je hem of haar wegens het geluid en de drukte naar de oppas? Wij kiezen voor de Earmuff. De gehoorbescherming van Alpine. Zo ben je met het hele gezin festivalproof.

Hoe gezellig de zomerfestivals ook zijn. Je ontkomt niet aan het harde geluid van dj’s, bands of omroepers. En hoewel wij tegen dat geluid beschermd zijn met oordopjes, kinderoortjes zijn veel gevoeliger dan de onze en worden veelal onbeschermd het geluid in gestuurd. Dit kan op latere leeftijd leiden tot gehoorschade.

alpine hearing protection muffy festivalproof kidsproof

Gehoorschade bij 1 op de 8 kinderen

Wist je dat 1 op de 8 kinderen te maken krijgt met gehoorschade? Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat gehoorschade bij kinderen tegenwoordig veel vaker voorkomt dan vroeger. Zo publiceerde de Journal of the American Medical Assosiation daar een goed artikel over. De gevolgen zijn dat kinderen eerder te maken krijgen met minder goed horen, maar ook met ernstige aandoeningen als tinnitus (permanente piep).

De oplossing voor deze schade is makkelijk te voorkomen door maatregelen te treffen op jonge leeftijd waardoor oortjes van kinderen beschermd blijven. Naast omgevingsgeluiden als tv, radio, trein, speelgoed, grasmaaiers en gereedschap kan je ook maatregelingen treffen wat betreft extra geluiden als festivals, concerten, markten en andere uitgaansgelegenheden.

earmuffy alpine hearing protection love4kidz gehoorbescherming

Gehoorbescherming | een simpele oplossing

En de oplossing is simpel. Zo kan je van veel dingen het geluid zachter zetten waardoor je onder de gewenste decibellen blijft. Maar als je het geluid niet kan terugdraaien, dan kan je de oren wel beschermen. Met zogenaamde gehoorbescherming. Deze zijn er zelfs voor de allerkleinsten. Naast de oordoppen en koptelefoon, hebben ze nu ook oorbeschermers voor baby’s en kleine kinderen. Hierdoor bescherm je niet alleen de oortjes, maar ook het hoofdje.

earmuffy alpine hearing protection love4kidz gehoorbescherming

In kleine oortjes blijven de oordopjes vaak niet zitten en kan je hiermee ook de oor beschadigen. De keuze voor een gehoorbeschermer is dan een goede keus. Alleen zal een koptelefoon met een verharde hoofdstang niet lekker zitten op het zachte bolletje van je kleintje. Daarom is er nu de Earmuff. Deze koptelefoon is voorzien van een elastische band die rond het hoofdje gaat. Zo kan je de band door klittenband op maat maken waardoor hij prettig en stevig blijft zitten. Daarnaast kan je de oorbeschermers ook op de juiste plek aan de band bevestigen met een kliksysteem. Heel eenvoudig.

Grotere kinderen in huis?
Lees dan de blog over de Muffies gehoorbeschermers en de Alpine earplugs

earmuffy alpine hearing protection love4kidz gehoorbescherming

Op de buitenste schil na, is de Earmuff volledig uit zachte materialen uitgevoerd. Zo zal je kindje de hoofdband met rust laten en kunnen genieten van een gedempt geluid en een paar gezonde oortjes.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: