Een bucketlist voor kinderen

Een bucketlist, een lijst waarop je al je wensen zet die je nog vervult wil zien voor het eind van je leven. Vaak zijn deze wensen groot en meeslepend: de Mount Everest beklimmen. Grappig en ondeugend: toetreden tot de Mile High Club of een echte droom: trouwen in een Sissy jurk. Leuk om te maken natuurlijk zo’n ‘grote-mensen-lijst’, maar met drie kinderen in huis weet ik ondertussen dat ook zij een bucketlist maken. In het klein, maar niet minder uitdagend. Een sneak peek.

Een bucketlist? Mijn kinderen hebben toch geen bucketlist? Nee, niet in de volwassen zin van het woord. Toch kom ik er steeds meer achter dat ook zij grote en kleine wensen hebben waarvan ze vinden dat ze gerealiseerd moeten worden voordat ze ooit – oud en rimpelig – hun ogen sluiten. Dat hierop geen meeslepende reizen of gevaarlijke sprongen staan, maakt hun lijst niet minder makkelijk.

Graag geven we een inkijkje wat er zoal op hun bucketlist staat en hoe we er al een aantal hebben gerealiseerd. Zo wilde dochterlief een creme ‘Opoe-fiets’ met tijgerprint EN heel belangrijk: een bruin zadel. Geen fietsenwinkel had ook maar iets dat er op leek. Hoe ik ook andere opties aandroeg, dochterlief bleef vasthouden aan haar omschrijving. Het heeft wat dagen googlen gekost voor ik via Marktplaats tegen precies de goede fiets aanliep. Eenmaal gekocht, heb ik een dikke krul door deze ‘wens’ gezet.

fietsenopfietsen-love4kidz-9

Blijven de wensen bij een uitgesproken fiets? Nee, vergeet het maar. Voor dit jaar staan er al weer heel wat wensen op de lijst waarvan ik denk: okay, super idee, maar hoe gaan we dat doen en vooral: hoe blijft het financieel ook behapbaar? Zo staat er bijvoorbeeld: de Kerstman ontmoeten op de lijst. Nu weet ik dat deze man resideert in Lapland, maar verder weet ik vrij weinig van dat land. Gelukkig heeft Askja reizen mij hier mee kunnen helpen en staat een zomervakantie naar dit indrukwekkende land op de planning en hopen we deze ervaring te kunnen afvinken.

Daar is een bucketlist natuurlijk voor: het afvinken van ervaringen. Geloof me, ook voor kinderen zijn bucketlist wensen best een harde kluif om te vervullen. Naast ‘fiets’ en ‘kerstman ontmoeten’ staat er voor 2016 namelijk ook ‘concertkaartjes naar Justin Bieber‘ op lijst. Nu weet ik uit ervaring dat de kaartjes al binnen 7 minuten uitverkocht waren. Dat is dus een wens die ik niet kan vervullen … of toch wel?

justin-bieber-96403_640

Bucketlist in het klein voor 2016
1. Justin Bieber kaarten
2. De kerstman ontmoeten
3. Een terrarium met schildpadden
4. Nog een keer in het vliegtuig
5. Verzameling minecraft lego aanvullen

Welke bucketlist wensen hebben jouw kinderen?

Deze blog is in samenwerking met Marktplaats tot stand gekomen.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Een bucketlist voor kinderen"

  1. 48 x waarom de zomervakantie bestaat voor mama's | Love4kidz says:

    […] Een bucketlist maken met je kinderen en deze proberen af te werken voor het eind van de zomer – hoe maak je een bucketlist? […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: