Efteling Bosrijk | Logeren in natuurlijk groen

 

Deze meivakantie hebben we een lang weekend gelogeerd in Bosrijk, het vakantiepark van attractiepark de Efteling. Een goedgekozen naam want Efteling Bosrijk is inderdaad bosrijk. Ondanks de adrenaline van het park, kwamen in dit vakantiepark helemaal tot rust. Bedankt Klaas Vaak.

Efteling-bosrijk-love4kidz-9

Oké, toegegeven ik was in eerste instantie sceptisch over logeren bij de Efteling. Hoewel ik het attractiepark zelf geweldig vind, kon ik mij niet voorstellen daar 4 dagen rond te lopen en er ook nog te slapen. Maar de Efteling zal de Efteling niet zijn als ze mij wederom laten zien dat sprookjes bestaan, want gelijk na aankomst was ik al om. In deze omgeving kun je heel goed vakantie vieren.
Efteling-bosrijk-love4kidz-14Efteling-bosrijk-love4kidz-3Efteling-bosrijk-love4kidz-7
Ons huisjes staat aan het water, met een vlonder die uitkijkt op de woning van Klaas Vaak. Het kan niet missen, deze slaapstimulator zwaait de scepter in Efteling Bosrijk. Ons huisje is niet alleen voorzien van Klaas Vaak posters, ook de bedden zijn voorzien van Klaas Vaak dekbedden en beneden hangen 6 slaapmutsen al op ons te wachten. Dit in combinatie met een Sprookjes voorleesboek moet wel zorgen voor een zorgeloze nacht. Kers op taart is natuurlijk zijn voorlees half uurtje bij de ingang van de Bosrijk poort. Elke vrijdagavond en maandagavond leest de goede man hier, samen met een van zijn zandmannetjes, zelf een verhaaltje voor het slapen gaan voor. Een leuke ervaring voor de kleinste onder ons. Hoewel ook de oudste stiekem zit mee te luisteren.

Efteling-bosrijk-love4kidz-17 Efteling-bosrijk-love4kidz-18
Ook de wandeling naar de Efteling toe blijkt over nagedacht. Zo kun je kiezen om met een treintje te gaan, maar er kronkelt ook een speciaal ‘eftelingenpad’ naar de entree toe. Ideaal natuurlijk, want zo sta je in een paar minuten voor de poorten van de Efteling. Die heel speciaal voor bosrijkinwoners ook nog eens een half uur eerder opengaan.

Efteling-bosrijk-love4kidz-13

Zo bevinden we ons op een zonnige zaterdagochtend dan ook in een verlaten Sprookjesbos. Kunnen we eindelijk op ons gemak alle sprookjes aflopen zonder dat er iemand voor, naast of achter je staat te dringen. Wat een genot. Kopje koffie op het plein met Ezeltje Strekje en front row bij de Sprookjesboom. Jep, zelfs een perfect uitzicht op de blote keizer … maar dat fonteintje blijft zelfs zonder publiek in de weg zitten.

Efteling-bosrijk-love4kidz-12Efteling-bosrijk-love4kidz-5

Door het park in 3 dagen in te delen, zien we elke dag een ander deel. Kunnen we eindeloos in de Rode Neuzenshow voor de jongste en beleeft de oudste haar 6 vuurdopen in Vogel Rok. Aan het eind van de dag is het heerlijk dineren in het Bosrijk-restaurant, waar je je even niet druk hoeft te maken of je kids wel blijven zitten (doen die van anderen ook niet). Maar ook de pizza-bestel-service is ideaal op dag 3. Kindjes spelend in het bos met de laarzen aan. Wij met de beentjes omhoog in het zonnetje wachtend op de pizzakoerier. Ontspanning ten top.

Efteling-bosrijk-love4kidz-19 Efteling-bosrijk-love4kidz-15

Bosrijk Efteling | klik hier voor meer informatie

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Efteling Bosrijk | Logeren in natuurlijk groen"

  1. Marieska says:

    Het was inderdaad een geweldige belevenis … nagenieten to da max

  2. Nathalie says:

    Wat ziet het er mooi uit!
    Het klinkt allemaal mooier als dat ik het zelf zou hebben bedacht!

    Geniet lekker na!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: