Disney on Ice presents Silver Anniversary Celebration

Stuiterende kinderen op de achterbank, gejoel, gezang en heel veel spanning … Het is duidelijk we gaan naar Disney on Ice. Een avondje ‘vol verwachting’. Magie die tot leven komt, uit volle borst liedjes zingen en al je favoriete Dinseyfiguren op de schaats. Wat wil je deze kerstvakantie nog meer?

De titel zegt het al Disney On Ice presents ‘Silver Anniversary Celebration’: dit is een avond waarin we een feestje gaan vieren. Een feestje voor  alle leeftijden. Julian (10), Lana (8) en Daniel (6) kijken met spanning en opwinding wat er voor ze op de ijsbaan gaat gebeuren. De hele avond staat in het teken van de magische Disney sprookjes en dat begint al bij binnenkomst. Merchandise stands en stalletjes met de bekende popcorn, suikerspinnen en het slush ijs ontbreken gelukkig niet. Het zal een feestje worden zoals ze dat bij Disney heel goed kunnen. Alles staat in het teken van “Have a happy day, always have a happy day”.

D15_Mickey, Minnie, Donald, Daisy & Goofy

Het zicht vanaf de tribune is perfect. Iedereen kan de ijsbaan/podium goed zien. Zelfs de kleinste heeft prima zicht. Om ons heen zitten zelfs nog kleinere kindjes die ook vrij uitzicht op het ijstoneel hebben. Klokslag zeven uur gaan de lichten uit en stijgt de spanning ten top. Het doek gaat open en een spanning gaat door de zaal als de begintune inzet en een prachtige openingsshow begint. Hierna schaatsen Mickey, Minnie, Goofy, Katrien en Donald de ijsbaan op en nemen ze de kijker mee op een reis rond de wereld. Het gejoel in de zaal stijgt ten top als de eerste plek wordt bereikt. Onze herkenbare Disney figuren van het eerste uur vormen de rode draad van de avond en introduceren als het ware elke bestemming.

D15_Hakuna Matata

Zo reizen we per schaats af naar de savanne om in het sprookje van de The Lion King te duiken. We ontmoeten Simba en zijn vriendinnetje en zien gekke Timon en Pumbaa rare kapriolen uithalen.

D15_Timon & Pumba

Daarna gaan we letterlijk de lucht in met Peter Pan. We maken kennis met Wendy en haar broertjes die naar bed gaan. Natuurlijk verschijnen Tinkerbel en Peter Pan. Na een prachtige dans met zijn schaduw neemt Peter de kinderen mee naar NeverNeverLand. En laat in dat land nou niet alleen de verloren jongens wonen, maar ook Kapitein Haak waarmee hij een aardig robbertje moet vechten. Voor de jongens was de piratendans een stoer stuk binnen de magische sprookjeswereld van prinsen en prinsessen. In dit deel van de show is er de nodige interactie met het publiek. Zo klappen we onze handen stuk als Peter Pan vraagt of we nog in sprookjes geloven: NATUURLIJK!

D15 - On to Neverland

Na een rondje gevlogen te hebben, duiken we de zee in om Ariel en haar vrienden te ontmoeten. De prachtige kostuums van de onderwaterdieren en de vele bellen maken dat je eventjes het gevoel hebt echt in de diep blauwe oceaan te zijn. Heerlijk. De swingende liedjes doen iedereen heen en weer bewegen op z’n stoel.

D15_Ariel and Flounder

Als afsluiter reizen we af naar het Winter Wonderland van Disney’s Frozen. Iedereen is diep onder de indruk van het vuurwerk van Elsa en de sneeuw die uit de lucht kwam vallen. Daniel verzuchtte: “Jeetje, het blijft maar sneeuwen zeg!”. Maar de zaal breekt uit z’n voegen als allemansvriend Olaf het ijs op schaatst. Deze goedlachse, koddige sneeuwman heeft duidelijk de harten veroverd van elk kindje in de zaal. Een luid gejuich stijgt op.

D15b_Anna & Elsa

De special effects zijn weer verbluffend en houden de magie helemaal in stand. Als betoverd zitten we op onze stoel te genieten van alle verhalen die zich op het ijs afspelen. Het vuurwerk, de muziek, het water en vooral de kundigheid van de schaatsers zorgen ervoor dat je de volle show als betoverd zit te luisteren en te kijken. Overal gebeurt wat, het hele ijstoneel wordt gebruikt zodat je – waar je ook zit – altijd goed zicht hebt op het verhaal beneden op het toneel.

Lana zit tijdens de show ademloos te kijken. “Wat ontzettend knap he mama, er zit echt water in die fontein, gaaf he?”. Vooral van de decors en het schaatsen in de grote pakken is ze erg onder indruk. “Dan zie je wel heel weinig, knap dat ze dan kunnen schaatsen.”.  Als echte stoere vent is Julian vooral onder de indruk van de stoere mannen: het gevecht van Kapitein Haak met Peter Pan en natuurlijk de stoere ijsverkoper Kristoff. “Je moet het maar kunnen hoor, vechten met schaatsen aan.”

D15_Crocodile

Na twee uur en een pauze van 20 minuten komt de show ten einde. Met een daverend slotnummer waarin alle prinsen en prinsessen nog een keer hun opwachting maken met heel veel figuranten.

Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration | Jaarbeurs Utrecht 23 t/m 26 december | Amsterdam RAI 28 t/m 30 december | Tickets vanaf €25,- er zijn familypacks verkrijgbaar via Ticketpoint

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

3 Responses to "Disney on Ice presents Silver Anniversary Celebration"

  1. Disney On Ice viert 100 Years of Magic | Love4kidz says:

    […] het derde jaar op rij staat aan het begin van de kerstvakantie Disney On Ice op onze kalender. Wat is er leuker dan de kerstvakantie – die al bol staat van magie, sprookjes, liefde en […]

  2. Disney On Ice viert 100 Years of Magic | winactie | Love4kidz says:

    […] Assepoester, Rapunzel, Ariel, Sneeuwwitje en Tiana, ze zijn er ook dit jaar weer allemaal bij. Lees hier de review van Julian en Lana van vorig […]

  3. Annelies says:

    Mooi voor groot en klein.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: