Disney On Ice presents Magical Ice Festival

Gisteren was het zover: de première van Disney On Ice presents ‘Magical Ice Festival’ in de Jaarbeurs in Utrecht. Twee uur lang genieten van heel veel Disney sprookjes aangekondigd door een glinsterende Mickey, Minnie, Goofy en Donald. Met als kers op de taart: de hele show is op schaatsen. Een avond vol magie en spektakel!

Een avond vol magie en spektakel biedt het Disney On Ice presents ‘Magical Ice Festival’ zeker. Voor kids van alle leeftijden. Anna (10), Lucas (7) en Simon (2,5) hebben met open mond zitten kijken naar wat er op de ijsvloer – en daaromheen gebeurde. Het begint al bij binnenkomst in de zaal. Overal wordt je welkom geheten door gezellige merchandise stands en stalletjes om te eten. De bekende popcorn, suikerspinnen en het slush ijs mogen natuurlijk tijdens dit festijn niet ontbreken. Met een grote bak popcorn zoeken we ons plekje op de tribune. “Have a happy day, always have a happy day”, roept de popcorn-verkoper ons nog na.

FROZEN 1

De stoelen op de tribune zorgen ervoor dat iedereen goed zicht heeft. Zelfs de kleinste kan het ijstoneel prima zien. Om klokslag zeven uur gaan de lichten uit en de spots aan. Het doek gaat open en een spanning gaat door de zaal als de begintune inzet. Mickey, Minnie, Goofy en Donald schaatsen de ijsbaan op gevolgd door heel veel dansers. Als Mickey het eerste sprookje aankondigt stijgt er gejoel op uit de zaal: Ariel! Prins Erik vaart met zijn boot over zee en komt de schone zeemeermin Ariel tegen. In een notendop volgt het volledige sprookje, met als hoogtepunt het ‘Happy End’.

ARIEL & ERIC

Na Ariel mogen ook Belle, Rapunzel en Elza en Anna op zoek naar hun ware liefde op het ijs ondersteund door de leuke intermezzos van Mickey en zijn kornuiten. Een waar gejuich stijgt op uit de zaal als het sprookje van Frozen begint. Dit is duidelijk favoriet onder de jonge kijkertjes. Er wordt helemaal gefloten en geklapt als Olaf het ijs op schaatst. Uiterst kunstig overigens, want de man in het Olaf pak kan weinig tot niets zien. Hij krijgt al snel de lachers op zijn hand en is de ongekende held van de show.

FROZEN - OLAF & ANNA k

Anna zit tijdens de show ademloos te kijken. “Wat ontzettend knap he mama, ze doen alles op schaatsen. Ze gaan hard hoor!”. Vooral van het liften van de prinsessen is mijn grote meid erg onder de indruk. “Daar moet je toch wel sterk voor zijn.”. Als echte stoere vent is Lucas vooral onder de indruk van de stoere mannen: het gevecht van Het Beest met Gaston, de boeven in Rapunzel en natuurlijk de stoere ijsverkoper Kristoff. “Je moet het maar kunnen hoor, vechten met schaatsen aan. Dat is heel erg glad!”.

BELLE ON STAIRS

Hoewel ik even getwijfeld heb of Simon niet te jong zou zijn voor deze magische show, blijkt deze twijfel helemaal niet nodig geweest. Onze kleine man is helemaal hyper als hij Mickey het ijs op ziet schaatsen. De sprookjes zijn leuk, maar Mickey en Goofy zijn zijn all time favorieten. Daar kan geen Belle of Rapunzel tegenop. Zijn handjes gaan enthousiast op elkaar als hij ze aan ziet komen schaatsen.

FAB FOUR

Zelf ben ik erg onder de indruk van het paard Maximus uit Rapunzel en rendier Sven uit Frozen. In dit pak zitten twee mensen die ook op schaatsen staan. De achterste kan – volgens mij – helemaal niets zien. Het lijkt me een behoorlijke uitdaging om deze rol te spelen. Iets wat ze onwijs goed doen. Op momenten lijkt het wel alsof er een echt paard en rendier over het ijs glijden. Waanzinnig!

RAPUNZEL & FLYNN 3

Na twee uur en een pauze van 20 minuten komt de show ten einde. Met een daverend slotnummer waarin alle prinsen en prinsessen nog een keer hun opwachting maken met heel veel figuranten.

MICKEY

De terugweg was het rustig achter in de auto. Alle oogjes gingen dicht met in elk hoofdje een prachtige sprookjesdroom. Dat is de kracht van Disney … op en van het ijs!

Disney On Ice presents Magical Ice Festival | Jaarbeurs Utrecht 23 t/m 26 december | Amsterdam RAI 28 t/m 31 december | Tickets vanaf €25,- er zijn familypacks verkrijgbaar via Ticketpoint

Credits: (c) Feld Entertainment, (c) Disney

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

4 Responses to "Disney On Ice presents Magical Ice Festival"

 1. Disney On Ice viert 100 Years of Magic | Love4kidz says:

  […] het derde jaar op rij staat aan het begin van de kerstvakantie Disney On Ice op onze kalender. Wat is er leuker […]

 2. Disney On Ice viert 100 Years of Magic | winactie | Love4kidz says:

  […] ons steevast in het teken van Disney. Want in die vakantie komt Disney On Ice naar Nederland om je elk jaar weer te verbazen met hun magische show. Maar liefst 50 Disney figuren zullen het ijs betreden en je […]

 3. Theater of TV? televisie als drempelverlager voor theater | Love4kidz says:

  […] Dora, Thomas de Trein, Buurman & Buurman, Kikker & Vriendjes, De Efteling Sprookjesboom, de Disney prinsessen en Pippi Langkous we hebben ze allemaal gezien en niet alleen in het theater. Eerlijk is eerlijk, […]

 4. Love4kidz | VELUX en Disney gaan hand in hand - Love4kidz says:

  […] kinderen zijn Disney kids. Ze dromen weg bij Disney on Ice. Zijn verliefd op de prinsen en prinsessen, racen mee met Planes en vallen in slaap met Teigetje en […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: