Uittip | Mais doolhof

Vandaag hebben we een middag doorgebracht in een doolhof bij de boer. Anderhalf uur hebben we gedoold in het net geopende Mais doolhof. Zoekend naar letters om een zin mee te vormen, hebben we een geweldige middag gehad … tussen metershoog mais.

Maisdoolhof-love4kidz-1maisdoolhof-love4kidz-8

Eerlijk is eerlijk, ik dacht het wel eventjes te doen: het nieuwe Maisdoolhof bij ons in het dorp. Hoe hoog kon het zijn? Met m’n selfiestick kan ik vast wel boven het mais uitkomen om de uitgang te vinden. Niet dus. Het mais was niet alleen hoog, het was ook dicht bebladerd en de paadjes waren smal. Een echt doolhof dus! Een halve middag hebben we door het maisveld gebanjerd op zoek naar de 14 letters om later op het terras bij de boerderij een zin mee te maken. Wat een lol hadden we.
maisdoolhof-love4kidz-13
maisdoolhof-love4kidz-7

Ons dorp is sinds vandaag een doolhof rijker. Achter de Koeienwei – een boerderij waar je niet alleen de koeien mag aaien, voeren en de stal mag schoonmaken, maar waar je ook heerlijke biologische producten kan kopen of een drankje doen op hun terras. Een veelzijdige boerderij dus, eentje waar je nu ook nog kan dolen in een maisveld.

maisdoolhof-love4kidz-12 maisdoolhof-love4kidz-11

Je kan kiezen uit twee speurtochten: eentje voor peuters (duurt een half uurtje) en een voor de die-hards (1,5 uur). Er wordt ons geadviseerd drinken mee te nemen en een mobiele telefoon voor als we de uitgang niet kunnen vinden: dat belooft wat!

maisdoolhof-love4kidz-6

Enthousiast stappen we het veld in. Overal mais, mais, mais. Even krijg ik een claustrofobisch gevoel. Dit had ik niet verwacht, meestal kan ik wel over de hegjes kijken of door de hekjes piegen. Dit was duidelijk andere koek, valsspelen is er deze keer niet bij. Mijn claustro-gevoel is snel verdwenen door de leuke wandeling, het speuren naar de juiste weg en het zoeken naar de letters. Wat een vrijheid. Hoewel we opgesloten zitten tussen de maisplanten, we zijn buiten, de zon schijnt en de kids zijn hyper-enthousiast.

maisdoolhof-love4kidz-5 maisdoolhof-love4kidz-4 maisdoolhof-love4kidz-3

Onderweg komen we – naast de benodigde letters – ook open plekken met een picknick tafel tegen. Heel handig om even een pauze in te lassen, voor de benodigde drankjes en koekjes, want het is een beste wandeling, maar zo ontzettend leuk.

maisdoolhof-love4kidz-9 maisdoolhof-love4kidz-14

Mais doolhof | Boerderij Het Lansingerland | Hoeksekade 146 | open van juni t/m oktober | meer informatie vind je hier

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "Uittip | Mais doolhof"

 1. Dirk says:

  Grappig zeg, vroeger bij mijn oma in het dorp gingen we ook altijd spelen in de maisvelden.
  Dirk onlangs geplaatst…Stedentrips in Spanje: kijk verder dan BarcelonaMy Profile

 2. Marieska says:

  Hoi Annigje,
  Bedankt voor je enthousiaste reactie. De website is aangepast 🙂

 3. Annigje Gille says:

  Wat een super gaaf stuk zeg! Wat een mooie complimenten! Bedankt voor deze reclame!
  Één kleine tip ? graag de nieuwe website vermelden. Op de oude staat weinig info!
  http://www.goedkoopkinderuitje.nl
  Hartelijke groet, Annigje

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: