Falcotto | Ideale schoentjes voor de eerste stapjes

Oke, ik geef het toe, ik heb een schoenentic. Want hoe leuk is het als je schoenen matchen bij je outfit. Hoewel ik los kan gaan in de kleur en style departement, ben ik mij bij kinderschoenen heel erg bewust van het feit dat ze goed en gezond moeten zijn voor kindervoetjes. Daarom is de Falcotto serie van Naturino zo leuk. Naast hip, kleurrijk en stylish zijn ze ook nog eens super gezond voor de voetjes.

falcotto, kinderschoenen, naturino, italiaans, babyschoenen, first stepsfalcotto, kinderschoenen, naturino, italiaans, babyschoenen, first steps

Naturino heeft een serie ‘Eerste kinderschoentjes’ in haar collectie, speciaal voor kindjes die hun eerste wankele stappen in de wereld zetten. Zeker deze kleine ongetrainde voetjes, hebben extra steun nodig van een goed en gezond voetbed. De serie Falcotto voldoet aan deze strenge voorwaarden en garanderen een gezond begin van de eerste stapjes. Daarnaast zijn ze voorzien van slimme details die er voor zorgen dat de schoenen tegen een stootje kunnen. Een hoge rand voorkomt beschadiging van leer of suède bij het veelvuldig vallen in deze begin periode. Daarnaast zorgt de flexibele zachte rubberen zool voor het goed leren afrollen van de voet en natuurlijk dat het schoentje eenvoudig meebeweegt met het leren lopen.

falcotto, kinderschoenen, naturino, italiaans, babyschoenen, first steps

Doordat de schoentjes vederlicht zijn, zijn ze daarnaast geen ballast aan het beentje van je kind. Ideaal als je niet gewend bent aan het dragen van schoenen met een echte zool. Om al deze pluspunten in de praktijk uit te proberen, mag Simon een paar knal oranje leren Falcotto schoentjes testen op hun ‘gebruikersgemak’. Natuurlijk gaat onze jonge durfal to the max. Rennen, lopen, fietsen en – hoe kan het ook anders – vallen, alles wordt uitvoerig getest.

falcotto, kinderschoenen, naturino, italiaans, babyschoenen, first steps

Het voordeel begint al met het aantrekken van de schoentjes. Het soepele leer laat zich eenvoudig openvouwen waardoor Simon zijn voet (met hoge wreef) gemakkelijk in het schoentje gaat. Niet meer wrikken en duwen. Even veters strikken in een dubbele knoop en meneer is good to go. Snel rent hij naar buiten om languit in de tuin te belanden. “Ai, dat is geen goed begin van de neuzen”, echter door de hoge rubberen rand rondom de schoen is het leer niet beschadigd en klimt zoonlief snel op zijn loopfiets. Tijdens het spelen valt inderdaad op dat de zool van de schoen flexibel is en dat hij hierdoor makkelijker loopt en rent. De schoenen vormen geen ballast aan zijn voeten.

falcotto, kinderschoenen, naturino, italiaans, babyschoenen, first steps

Hoewel het duidelijk is dat de schoenen praktisch en gezond zijn voor kleine kinderen, ben ik ook onder de indruk hoe hip en fashionable de Falcotto serie is. Naast de knaloranje schoenen bestaat de leren serie ook uit roze, turquoise, blauwe, grijze en groene schoentjes. De suède serie is helemaal hip met haar gekleurde veters in contrasterende kleuren. Deze schoentjes mogen niet ontbreken in je up-to-date kledingkast.

falcotto, kinderschoenen, naturino, italiaans, babyschoenen, first steps

Falcotto | kinderschoenen | leer & suede | €59,85 | maten 19 t/m 23 | verkrijgbaar via o.a. Mooieschoenen  | Naturino

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: