Familiespel | Kameeltje Spuug

Wat doe je als het vakantie is? Juist, spelletjes spelen. Met drie kinderen in drie verschillende leeftijden is het nog best zoeken naar een geschikt familiespel voor het hele gezin. Gaat Kameeltje Spuug de test doorstaan om tot ‘Huize-Chaos-Spel’ gebombardeerd te worden? 

Uit de doos komt een Kameel met een krat op z’n rug en drie drukknoppen voor z’n poten. In het krat moeten een tiental flesjes geplaatst worden. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de drie uitdagingen aan te gaan en de juiste knop in te drukken. Ben je te laat dan heb je kans dat de kameel in je gezicht ‘spuugt’.
famieliespel-kameeltjespuug-love4kidz-5

De spelletjes die je moet winnen zijn:
– een balletje-balletje raadspel
– Geheugenspel
– Snelheidsspel

Het lijkt zo simpel en dat is het eerste spelletje eigenlijk ook. Je moet onthouden welke knop er als laatste heeft gebrand. Maar al snel gaan de kleurtjes zo snel dat je je gemakkelijk vergist: welke knop brande er nu als laatste? Ben je af? Dan mag je medespeler een poging wagen.

famieliespel-kameeltjespuug-love4kidz-3

Als alle spelers aan de beurt zijn geweest, begin je aan spelletje twee. Dit is een geheugenspel dat je met alle spelers speelt. Je begint met 1 knop en elke speler krijgt er een knopje bij. Wie maakt de langste slinger? Die is de winnaar en mag een flesje uit de bak van de kameel pakken. Maar let op, verveelt de kameel zich, dan gooit hij onverwachts alle flesjes uit z’n bakje. En daar schrik je behoorlijk van! Vergeet niet de flesjes te verzamelen die gevallen zijn, want die mag je bij je eindscore optellen.

famieliespel-kameeltjespuug-love4kidz-2famieliespel-kameeltjespuug-love4kidz-1

Het geheugenspel gaat de oudste twee goed af. We bereiken een slinger van 16 knopjes. Kleinste man haakt af bij vier knopjes en ook het snelheidsspel is niet aan hem besteedt. Bij dit spel moet je zo snel mogelijk de knop die oplicht indrukken. Maar pas op, je begint gelijk. Het is ons nog niet gelukt om dit spel tot een goed einde te brengen. Kameeltje kon z’n lol op met spugen! Tel aan het eind van alle drie de rondes je gewonnen flesjes en diegene met de meeste flesjes heeft gewonnen.

famieliespel-kameeltjespuug-love4kidz-6 famieliespel-kameeltjespuug-love4kidz-4

Hoe kan de kameel spugen?
Je vult de bek van de kameel met een pipet met water. Hierdoor kan hij tijdens het spel spugen.

Kameeltje Spuug | 1-4 spelers | €14,99 | Megableu | verkrijgbaar bij bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: