Feest! Kinderboekenweek 60 jaar

Het is feest! Vandaag ging voor de 60e keer De Kinderboekenweek (1 tot 12 oktober) van start. Met dit keer als zeer toepasselijk thema: Feest! Niet zo gek natuurlijk, want 60 jaar is een hele leeftijd. Zeker voor een boek. Wel laat het ook meteen de belangrijkheid van deze week zien: het lezen en voorlezen van kinderboeken is voor elk kindje heel belangrijk. Het stimuleert niet alleen de fantasie, maar ook de woordenschat, inzicht en algemene kennis. 

Bij De Kinderboekenweek komt ook al zestig jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Een cadeautje voor jou als je een kinderboek koopt tijdens deze feestelijke week. Al heel veel jaar bestaat het Kinderboekenweekgeschenk uit een extra kinderboek waarvan de titel of inhoud relevant is aan het gekozen thema. Helemaal in het begin van de Kinderboekenweek was het echter niet zo ‘normaal’ dat je zomaar een gratis boek ontvangt. Het eerste (1955) en tweede (1956) Kinderboekenweekgeschenk was dan ook een poster. Het derde jaar (1957) werden kindjes blij gemaakt met een Boekenspel en het vierde jaar (1958) kreeg je gratis een bouwplaat van het Muiderslot. Dat is toch wel iets anders dan het geschenk dat je dit jaar ontvangt het kinderboek Zestig Spiegels van Harm de Jonge.

kinderboekenweek, geschenk, 2014, feest, zestig spiegels, kinderboek, voorlezen, lezen

Naast het geweldige Kinderboekenweekgeschenk, waardoor zo’n week toch een beetje extra feest is, kun je sinds 1986 ook kiezen tussen een jeugduitgave en een kleuteruitgave. Vanaf dat jaar zijn het twee geschenken waaruit je kunt kiezen: eentje voor de kids en eentje voor de kleintjes. All time favorite van dit Kleutergeschenk is voor mij toch wel Koekjes! uit 2009 van Ted van Lieshout en Sieb Posthuma, maar ook Vader Zeepaard (2004) van Eric Carle een schattig kleuterboekje op rijm over zorgdragende papa’s en Stimpy of de oerwoud in de grote stad (2010) van Daan Remmerts de Vries zijn super leuke voorleesboeken voor de kleuters.

kinderboekenweek, geschenk, 2014, feest, zestig spiegels, kinderboek, voorlezen, lezen

Lezen is meters maken … en hoe beter maak je deze meters dan met het krijgen van een super leuk extra leesboek. Het is niet alleen een leuk, maar ook nuttig geschenk. Spaar je ze elk jaar op, dan heb je uiteindelijk een heel bijzondere verzameling mooie kinderboeken van bekende schrijvers. Kiezen uit de eindeloze lijst met boeken valt onze keus op Het Akropolis Genootschap & de slag om bladzijde 37 (2012) van Tosca Menten, Eiber! (2000) van Sjoerd Kuyper en Wie je droomt ben jezelf (1977) van Paul Biegel.

kinderboekenweek, geschenk, 2014, feest, zestig spiegels, kinderboek, voorlezen, lezen

Het verhaal van Zestig Spiegels
Jurre een verlegen jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar zegt moet een spreekbeurt houden. Vreselijk! Als hij de prinses Sippora von Singapoor ontmoet leert Jurre dat de wereld niet altijd is zoals hij haar ziet. Zullen de bijzondere adviezen die hij krijgt in de zeven torens van het Prinsenhuis hem helpen bij zijn spreekbeurt? En wat doen de zestig spiegels waarmee Sippora Jurre te hulp schiet? 

kinderboekenweek, geschenk, 2014, feest, zestig spiegels, kinderboek, voorlezen, lezen

Voor dit jaar is het thema zoals gezegd Feest! Dit uit zich in heel veel verschillende acties. Op de site van de Kinderboekenweek kun je een gevarieerd aanbod vinden van activiteiten tijdens 1 tot en met 12 oktober. U ontvangt het geschenk tijdens de Kinderboekenweek (1 t/m 12 oktober 2014), bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken

Bron: CPNB

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: