Fidget Cube | omdat friemelen zo leuk en goed voor je is

Fidget Cube is dé hype in Amerika. Die blokje met diverse knopjes is geschikt voor iedereen die van friemelen houdt. Of dat nu op school is of op kantoor. Met de Fidget Cube kun je ongestoord en ongehoord aan de slag om zo je concentratie te vergroten en je rust te bewaren. Wij kregen gisteren na heel lang wachten het enige echte friemelblokje in huis. Tijd voor een test!

De Fidget Cube kwam ik eerder tegen dan de spinner. Via een filmpje op kickstarter werd mijn nieuwsgierigheid gewekt naar die gekke kubusje. De Fidget Cube is een ontwerp van Antsy Labs. Ze ontwikkelden een blokje waarmee je eindeloos kan friemelen. Niet alleen zoals bij de spinner eindeloos ronddraaien, maar door alle zijdes van het blokje te gebruiken, hebben ze heel veel friemel variaties.

Wat kan je met de Fidget Cube

Het lichtknopje – Flip

Het lichtknopje is mijn favoriet. Terwijl je de Fidget Cube in je hand houdt kun je met je duim of vinger eindeloos het lichtknopje van links naar rechts drukken. Ik merk dat het een vreemd soort van rust brengt. Het is vergelijkbaar met het klikken van een pen. Alleen dan zonder dat irritante geluid.

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

Het draaibolletje en tandwieltjes – Roll

Op de tweede zijde van de Fidget Cube zit een metalen bolletje. Deze kan je heerlijk ronddraaien (ook zonder geluid), maar je kan hem ook indrukken. Boven het balletje zitten drie tandwieltjes. Deze kan je ook ronddraaien. Ze maken een zacht geluidje. Bij de tandwieltjes kun je lekker je nagels in de rastertjes zetten om ze stevig rond te draaien.

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

Het Kuiltje – Breathe

Volgens de omschrijving is het kuiltje een rustgevende holling waar je je duim in kan leggen als in een ‘worry stone’ zoals ze in vroegere tijden gebruikten voor het los laten van stress. Het voelt inderdaad heerlijk. Je kan je duim er rustig in leggen, maar je kan ook heen en weer wrijven.

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

De joystick – Glide

De joystick vind ik zelf het minst leuk, want de draaiing van de joystick vind ik niet prettig. Zoonlief vindt de joystick geweldig en kan eindeloos rondjes draaien met z’n duim. Het vervangt het ronddraaien van je ring rond je vinger.

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

Roterende schijf – Spin

Naast de joystick zit er ook een roterende schijf op de Fidget Cube. Deze draait iets moeilijke dan het joystickje, maar heeft wel eenzelfde effect.

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

De knopjes

De knopjes! De mega items voor het friemelen. Deze knopjes zitten als de vijf stippen op een dobbelsteen aan een kant. 3 knopjes zijn met geluid als ze worden ingedrukt. 2 knopjes zijn zonder geluid met indrukken van de knopjes. Je kan een patroontjes drukken met je duim. Ideaal als je optimaal wil friemelen. Zelf vind ik de stille knopjes super voor op school. Zo raken je medeleerlingen niet afgeleid van jouw gefriemel.

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

Doet tie het of doet tie het niet?

Wij hebben gekozen voor de echte Fidget Cube gemaakt door Antsy Labs. Middels een kickstarter hebben ze hun geld bij elkaar gehaald om de Cube in productie te kunnen nemen. Verschillende reviews laten zien dat hun cube het stevigste is en het beste in elkaar zit. Alle knopjes werken goed en het ronddraaien stagneert nergens. Het gaat soepel en gemakkelijk. Door het geluidloos indrukken van de knoppen is de Fidget Cube ideaal voor op school of in vergadering op kantoor.

Daarnaast is de afwerking van de cube geweldig. Degelijk materiaal, een handige sleutelhanger waar je de cube in kan plaatsen en die hem tegelijkertijd beschermt tegen vallen en stoten. Ideaal voor kinderen zo hoeven ze niet bang te zijn dat de kubus gemakkelijk kapot valt.

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

fidget cube antsy labs friemel spinner love4kidz

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Fidget Cube | omdat friemelen zo leuk en goed voor je is"

  1. Putty | een magisch slijm uit Amerika tegen friemelen | Love4kidz says:

    […] Een echte friemelaar in huis? Check dan de blog over de Fidget Cube […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: