Flo Fladdermuis | Kidsproof familiespel fladdert door

Wat maakt een spelletje extra leuk? Onverwachte bewegingen. Ken je hem nog ‘Bennie Buldog’ met zijn bewegende kaken? Zelf ben ik er altijd een beetje bang voor geweest. Je moet een voor een z’n tanden indrukken waarna z’n kaken dichtklappen. Flo Fladdermuis werkt op dezelfde manier. Je moet op z’n tong drukken. Pas wel op dat z’n vleugels niet gaan fladderen.

Hilariteit alom … Flo Fladdermuis fladdert weer met zijn vleugels om een schrokop te straffen.¬†Enthousiast wordt er om zijn juwelen gestreden om zo de zakken goed te vullen. Diegene die als eerste zijn hokjes met gekleurde edelstenen heeft gevuld, heeft gewonnen. Maar ja, eerst moet je nog wel proberen om Flo niet te laten fladderen. En dat doet hij nu juist zo graag!

flo fladdermuis kinderspel ravensburger familiespel

Omdat de spelregels vrij eenvoudig zijn, is het spelen van Flo Fladdermuis vanaf 4 jaar prima te doen. Ook voor de oudere kinderen is het nog een leuk spel, vooral om dat het fladderen van de vleugels (en geloof me dat doen ze heel hard) altijd onverwachts komt. Dit maakt dat het prima te spelen is voor alle leeftijden. De idee is, om zoveel mogelijk edelstenen uit het bakje van Flo te stelen. En ja, dat vindt Flo zelf niet zo leuk natuurlijk.

Op zoek naar een spannend kaartspel?
Lees dan de blog Catch Match

flo fladdermuis kinderspel ravensburger familiespel

flo fladdermuis kinderspel ravensburger familiespel

In de doos van Flo Fladdermuis vind je niet alleen een Plastic Flo met beweegbare vleugels. Er zitten ook een viertal kartonnen zakken in met gaatjes, een kartonnen bakje en heel veel edelstenen in verschillende kleuren.

Flo Fladdermuis Spelregels

Je zet het bakje met edelstenen onder Flo z’n neus. Bepaal van te voren hoeveel edelstenen je wilt stelen. Roep bijvoorbeeld “drie rode” of “2 gele”. Nu druk je het aantal keer dat je gezegd hebt op zijn tong. Bewegen de vleugels van Flo niet, dan mag je de edelstenen in jouw gewenste kleur uit het bakje pakken en in je zak leggen op het juiste vakje. Als je vakje ‘rood’ vol is dan mag je deze op de zijkant van je zak leggen om te laten ‘stelen’. Als je namelijk niet de juiste kleur in het bakje van Flo ziet liggen, dan mag je deze ook stelen uit de zakken van andere spelers.

flo fladdermuis kinderspel ravensburger familiespel

Conclusie Flo Fladdermuis

Lucas (10) en Simon (5) vinden Flo Fladdermuis leuk en gemakkelijk om te spelen. Het is een ideaal spel om snel even te spelen. Vooral de beweging van de vleugels en de schrik als ze gaan fladderen zorgt voor veel gelach. Het is leuk om te zien dat de jongens elkaar binnen twee spelletjes gaan uitdagen. “Ik durf echt wel 5 te zeggen”, roept Simon gedurfd om daarna toch te moeten erkennen, dat vijf niet handig is als je wilt winnen. Want winnen willen ze alle twee. Het stelen bij elkaar is voor de kleinste nog wel lastig. Hij vindt het niet leuk als Lucas stenen uit zijn zak ‘steelt’. Echter, als hij zelf mag stelen, heeft hij geen last van datzelfde oneerlijke gevoel. Flo Fladdermuis is een ideaal spel om te spelen op elk moment.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: