Flying Fairy Diary | Een dagboek met een vlindertje

We schreven al eerder over de Flutterbye Fairy. Dit elfje vliegt vanaf je hand door de kamer. Dat dit nog best een lastig karweitje was, lees je in onze testreview. Nu testten we opnieuw een Flutterbye Fairy. Ditmaal een elfje dat verstopt zit in een dagboek. Maar pas op! Ze kan elk moment wegvliegen.

Butterfly-diary-fairy-spinmaster-12 Butterfly-diary-fairy-spinmaster-13

Naast de vliegende elfjes van Flutterbye zijn er nog heel veel verschillende elfjes die graag een Flying Fairy willen zijn. Zo hebben zich er onlangs een aantal in een paar dagboeken verstopt. Een ideale verstopplek en super handig als beschermer van alle geheimen. Want naast dat het plasticboekje een elfje verbergt, kun je in een geheimvakje ook een echt dagboek vinden. Hierin kun je al je geheimen opschrijven (met bijgeleverde pen). Eenmaal verstopt zal de Flying Fairy zich ontfermen over wat je hebt opgeschreven.

Butterfly-diary-fairy-spinmaster-9

Naast beschermer is er ook nog een speel element in de diary verstopt. Het elfje kan namelijk vliegen. Door aan het knopje (opwindmechanisme) onder aan de cover te trekken, windt je het elfje op en bij het openen van de deksel zal ze als door magie: wegvliegen.

Leuk concept natuurlijk, maar werkt dit vliegende element in een dagboek ook? Samen met Lena (2,5) testten we de Flying Fairy Diary van Flutterbye. Zal zij nog gepakt worden door de magie? Zal het elfje haar nog kunnen betoveren en uitdagen tot het spelen met dit magische boekje? We zijn benieuwd.

Butterfly-diary-fairy-spinmaster-8Butterfly-diary-fairy-spinmaster-7

Nadat we Lena uitleggen hoe ze het elfje moet opwinden en haar vingertjes het trekken van het touwtje onder de knie hebben, mag ze het boek openen. Met een klapperend geluid vliegt het elfje uit het boekje omhoog om verderop op de tafel te landen. Eerlijk is eerlijk, ver vliegt het elfje niet, maar dat mag de pret niet drukken.

Butterfly-diary-fairy-spinmaster-6Butterfly-diary-fairy-spinmaster-5
Vol verbazing en met open mond kijkt Lena van het doosje naar de elf en weer terug. Daarna begint ze kei hard te lachen: dat is leuk! Opnieuw wordt het elfje in het doosje gepropt: dat werkt dus niet … Het elfje kan maar op 1 manier in het doosje liggen, anders werkt het opwinden niet. Dat is even extra oefenen, maar we beseffen al snel dat we hier bij moeten blijven helpen. Maar eenmaal de cover gesloten wordt ze snel weer opgewonden en geopend, en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Lena blijkt het plezier van het dagboek gevonden te hebben en blijft ademloos naar het elfje staren en wordt enthousiast van het wegvliegen. Dat ze nog niets aan het dagboekje heeft, dat vindt zuslief van 5 helemaal niet erg. Lisa kan dan nog niet schrijven, tekenen doet ze als de beste … dus daar mag het dagboek voor gebruikt worden. Het vliegen van het elfje vindt ze minder boeiend. Maar het drukt de pret van Lena niet. En als Lena plezier heeft, dan is de aandacht van Simon (2,5) ook gewekt: wat is daar zo leuk?? Je ziet hem denken: huh een boek? Wat is daar nou aan … Het geheim van de Flying Fairies is gelukkig verborgen gebleven.

Butterfly-diary-fairy-spinmaster-11

Flying Fairies Dairy | Fluttery | €15,99 | verkrijgbaar in verschillende kleuren | bij de betere speelgoedwinkel 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Flying Fairy Diary | Een dagboek met een vlindertje"

  1. Vlijtig Liesje says:

    Leuk zeg! Ik kende dit boekje niet!
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Opruimen? Overwin de grootste hinderpaal!My Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: