Fotoherinneringen

Soms heb je zo’n mooie foto gemaakt, dat het zonde is om deze in een album te laten zitten of op een schijf te laten staan: daar wil je iets bijzonders mee doen. Tegenwoordig kun je foto’s eigenlijk op van alles laten afdrukken. Erg populair is natuurlijk een canvas of doek voor aan de muur. Daarnaast zijn er ook kleine producten die je met foto’s kunt personaliseren. We schreven eerder als eens over een gepersonaliseerd kartonboekje, waarmee je je kindje de eerste woordjes kunt leren. Maar ook muismatten, mokken en zelfs behang kun je laten bedrukken, bijvoorbeeld bij HEMA.

Trots op je lichaam
Je zwangerschap is een heel bijzondere periode in je leven. Belangrijk om vast te leggen dus! Een fotoreportage is een mooie herinnering voor later. Zo rond de 34 weken, als je buik prachtig rond is, is het perfecte moment om foto’s te maken. Ook het maken van foto’s vlak na je bevalling, samen met je baby, kan heel leuk zijn. Veel moeders moeten echt even wennen aan hun veranderde lichaam na de zwangerschap en dit brengt soms onzekerheden met zich mee. Een mooie fotoshoot kan je echt een confidence boost geven. Een prachtig project dat hierop inspeelt is het Beautiful Body Project, waarover wij vorig jaar schreven. Het ‘Beautiful Body Project’ is een fotoproject, waarbij moeders hun lichaam vlak na de zwangerschap met trots laten zien. En dat mag ook!

ABBBanner-1024x395

Bergen foto’s opbergen
We maken tegenwoordig zo ontzettend veel foto’s en filmpjes! Met de digitale camera worden hele reportages gemaakt en velen van ons maken aan de lopende band foto’s en filmpjes met de telefoon. Al die foto’s laten afdrukken is natuurlijk geen optie, maar het is wel leuk om deze foto’s te bewaren. Je kunt ze gewoon op de harde schijf van je computer opslaan, maar wat steeds populairder wordt, is bestanden opslaan in de cloud. Je zet dan je bestanden op een online server. Dit heeft als voordeel dat je vanaf ieder apparaat met internetverbinding je bestanden kan bekijken. Kijk bijvoorbeeld eens op deze site als je hierin geïnteresseerd bent.

cadeau, herinnerings kaartjes, foto moment,

Nog meer herinneringen
Natuurlijk zijn niet alleen foto’s mooie herinneringen. Je kunt ook op andere manieren herinneringen vastleggen. Een mooie gipsafdruk van je buik is een mooie herinnering aan je zwangerschap. Voor je kind kun je heel eenvoudig een doosje maken met allerlei dingetjes die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn of haar eerste jaren, zoals het eerste rompertje, de eerste tekening, het eerste melktandje dat uitviel etc.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: