Met fruit hou je het langer uit

Dat fruit eten gezond is, dat weet ik echt wel. Alleen moet ik bekennen dat als het me niet geschild voor gezet word, ik het te weinig eet. 2 stuks fruit – zoals geadviseerd red ik vaak niet. Mijn kinderen daarentegen eten fruit bij de vleet. Alleen wel geschild en in stukjes onder hun neus geschoven. Oei, ik ontwaar een patroon.

Zodra de kinderen thuis komen, pak ik het schilmes, de bakjes en de fruitschaal. Bananen, appels en peren alles gaat in stukjes op tafel. Gretig duiken drie handjes in de bakken als waren ze uitgehongerd. Fruit vinden ze gewoon heel lekker. Echter het moment dat ik ze vraag om zelf even een appel, peer of banaan te pakken, kijken ze geërgerd op en halen hun schouders op. Ze lusten alle soorten fruit, dus is het dan luiheid? Heb ik er met mijn schilmes luiaards van gemaakt? Ik durf het niet te zeggen. Wel weet ik dat als ik heel eerlijk ben, ik ook een appel in partjes en een banaan in schijfjes lekkerder vind dan vanuit de hand. Maar mijn moeder schilde zich ook suf … Het is dus een ‘familie-dingetje’ vrees ik.fairtrade-fruithapper-plussupermarkt-love4kidz-4

Het maakt het eten van fruit er thuis niet minder om. Gelukkig maar, want hoeveel gezonder dan het eten van koekjes, snoepjes en andere lekkernijen? Ik mag me – ondanks het schillen – dus gelukkig prijzen.

Dat er naast gezond fruit ook nog gezond en verantwoord fruit bestaat dat is een extra voordeel. Zo haal je met Fairtrade producten – producten die op een verantwoorde en eerlijke manier zijn verkregen – niet alleen gezonde producten in huis, maar ook producten waarvan je weet dat je teler, boer of maker er een eerlijke prijs voor heeft gekregen. Gezond en eerlijk. Ik word er heel blij van.

fairtrade-fruithapper-plussupermarkt-love4kidz-1

Doet niets af aan het feit dat ik ook dit Fairtrade fruit gewoon blijf schillen. Zolang ze zo genieten van hun maximale fruitinname ben ik een gelukkige mama. Nu nog even door de zure appel heen bijten en voor mezelf ook een bakje maken.

fairtrade-fruithapper-plussupermarkt-love4kidz-2

Waarom fruit gezond voor je is:

 1. Het zit vol voedingsmiddelen en levert weinig calorieën
 2. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten
 3. Het verlaagt het risico op bepaalde soorten kanker
 4. Het verlaagt de bloeddruk
 5. De voedingsvezels hebben een positief effect op het cholesterolgehalte

Hoe bewaar je fruit?

 1. Voorzichtig behandelen en goed verpakken om uitdroging en beschadiging te voorkomen
 2. Bewaar fruit in de koelkast. Kwaliteitsverlies treedt dan langzamer op. (dit geldt niet voor tropisch fruit)
 3. Tropische vruchten bewaar je buiten de koelkast zoals bananen, ananas, mango’s en papaja’s.
 4. Zacht fruit (aardbeien, bessen, bramen en frambozen) bewaar je het best in de koelkast in een papieren zak.Verwijder niet het kroontje en het steeltje.
 5. Bewaar verschillende soorten fruit apart van elkaar. Ze versterken anders elkaars rijping.

Bron: voedingscentrum.nl

PLUS is sinds 2015 overgestapt op het verkopen van een volledig Fairtrade assortiment bananen. PLUS streeft naar een kwalitatief goed en veilig assortiment met, waar mogelijk, toegevoegde waarde op het gebied van eerlijke handel, duurzame productie en dierenwelzijn.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Met fruit hou je het langer uit"

 1. Wintergroenten eten met de Jumbo Groentebingo | Love4kidz says:

  […] voeding gevonden. Lees hieronder over andere blogs met gezonde initiatieven: Plus Supermarkt: Met fruit hou je het langer uit Albert Heyn: RockFrogs voor gezonde […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: