Van Full House naar Fuller House | ‘Have Mercy’ voor nieuwe generatie

Van Full House naar Fuller House … Netflix flikt het weer met deze keer John Stamos aan het roer van een heerlijke nineties serie in een nieuw jasje. “Have Mercy”, “How Rude”, “You got it dude”, “Oh Please”, “Oh Mylanta”, “Watch the hair” en “Cut it Out” zijn zo maar een aantal uitspraken. Ben je voorbij de 35? Wedden dat deze uitspraken je dan gelijk doen denken aan de namen Jesse, Stephanie, Michelle, DJ, Danny, Joey en Kimmy? Yep … Oude tijden herleven “Have Mercy”.

In de jaren ’90 stond de serie in mijn top 3 van favoriete series. Full House was net zo onschuldig als The Cosby Show, Who’s the Boss en Growing Pains. De verhaallijnen waren dun. Het liep altijd goed af en de liefde droop van het scherm. Heerlijk.

Mijn favoriet in de serie was – hoe onvoorspelbaar – John Stamos of te wel Uncle Jesse. Zijn ‘Have Mercy’ en ‘Don’t touch the hair’ zijn legendarisch, te zamen met zijn glimlach. Deze zelfde John Stamos vond dertig jaar later dat de serie Full House nog steeds actueel en leuk genoeg was om het concept af te stoffen en het  een nieuw leven in te blazen op Netflix. Briljant gedacht.

fuller house full house love4kidz john stamos netflix

Van Full House naar Fuller House

Onder de titel ‘Fuller House’ begon Stamos aan een hernieuwde versie van deze nineties feel good serie. Slim bedacht, want old skool, vintage en retro is hip. En hoewel de mode uit de jaren negentig daar ook echt moet blijven, is het onschuldige vermaak wel iets dat ik mis. Zonder een dikke reality saus, maar met een heerlijke ‘vrolijk gekleurde positieve laag’. Voor de nieuwe serie bracht Stamos de oude crew samen en kreeg Full House een extra ER … Fuller House is geboren.

Wat extra leuk is aan de serie Fuller House is de herkenbaarheid. Behalve Michelle Tanner – gespeeld door Ashley en Mary-Kate Olsen, is iedereen voor deze tweede serie van de partij. Hoewel het nu niet meer draait om Danny, Jesse en Joey die samen de kinderen DJ, Stephanie en Michelle moeten opvoeden. De hoofdrollen zijn nu voor de kinderen, ondertussen ook in hun dertig en veertig. DJ heeft de hoofdrol. Ooit getrouwd met een meneer Fuller, maar nu een single mom, keert zij terug naar hun oude huis. Niet veel later besluit ook Stephanie bij hen te komen wonen en doet ook Kimmy Gibler (ken je haar nog?), met man en kind haar intrede in huize Fuller …

Bijrollen zijn er nu voor Stamos en consorten, maar hoe leuk is het als ze hun opwachting doen met alle herkenbare quotes van welleer.

Fuller House is een heerlijke trip down memory lane. Voor mij heel herkenbaar, maar ook voor mijn dochter een super vrolijke en grappige serie. Zo waardevol om samen met haar op de bank te kruipen: kopje thee, koekje, dekentje en dan Fuller Housen. Ondertussen whatsappen met vrienden: “Hey, heb je die aflevering al gezien?”, “Aaaahhh NKOTB doen ook mee?” “Wow, Stamos is echt nog een lekker ding”

Have mercy!

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Van Full House naar Fuller House | ‘Have Mercy’ voor nieuwe generatie"

  1. Laura says:

    Ja! Ik keek vroeger ook altijd. En ik had echt een crush op uncle Jesse. Helaas heb ik geen Netflix dus ik kan deze nieuwe serie niet kijken.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: