Geboortekoekjes | Smullen, smullen, smullen

Op de Negen Maanden Beurs kwamen we ze tegen: de Geboortekoekjes. Heerlijk verse koekjes gevuld met melkcreme en bestrooid met roze of blauwe muisjes. Anna, Lisa & Lucas uit het testpanel namen de koekjes onder de loep en besloten: ‘de koekjes krijgen een dikke tien’.

De Geboortekoekjes zijn grappig ronde koekjes gevuld met melkcreme en voorzien van echte muisjes in blauw-wit of roze-wit. Elk koekje is afzonderlijk verpakt.  Een geweldige presentje voor de kraamvisite of om uit te delen op crèche of school. Maar wat vinden de kids zelf van deze trakatie? Vallen de koekjes in de smaak als vervanger van de bekende ‘beschuit-met-muisjes’?

Anna, Lucas en Lisa offeren zich bijzonder gewillig op voor deze smultest. De doos met koekjes staat vervaarlijk te lonken op het speciaal gedekte tafeltje. Bekertjes limonade erbij om de mond te spoelen tijdens het proeven. We kunnen van start. Drie opgewonden boefjes nemen plaats aan de testtafel.

GeboortekoekjesGeboortekoekjes

De doos met koekjes gaat open en voor hen liggen 20 apart verpakte Geboortekoekjes. Het openen van het folietje is voor de jonge Lisa van 2,5 nog een probleem. Maar ze wordt geholpen door Lucas (4) die het openen snel onder de knie heeft. “Hmmm, mooi koek”, roept de kleine tester en steekt haar eerste koekje gulzig in haar mondje. “En, en, en?”, vragen we nieuwsgierig. “Lekker”, verzucht Lisa en pakt een nieuw koekje. Een roze deze keer.

GeboortekoekjesGeboortekoekjes

Lucas beslist dat de koekjes heerlijk zijn en heeft in rap tempo drie koekjes voor zich liggen. Allemaal ontdaan van de melkcreme en muisjes. Voor hem is vooral de vulling een ware traktatie. “Ook het koekje proeven hoor”, wordt hem geboden en na een klein ‘testhapje’ besluit hij dat ze door de test gekomen zijn en steekt ze na elkaar in z’n mond. “Oh, ze zijn echt lekker”, mompelt hij met zijn mond vol. Anna kijkt met een verbaasd gezicht naar de verrichtingen van de kleine man. Met haar zeven jaar neemt ze het testen heel serieus en neemt kleine hapjes. “Stel maar vragen hoor, dan geef ik wel antwoord”, laat ze weten.

GeboortekoekjesGeboortekoekjes

Natuurlijk willen we weten of de koekjes lekker zijn: “Zeker weten”. Of ze de koekjes ook als traktatie zou gebruiken op school: “Echt wel, ze zien er zo cool uit, net kleine beschuitjes, maar dan veel lekkerder.”. En of ze nog verbeterpuntjes heeft: “een treklipje aan de verpakking want die is voor kinderen nog best moeilijk”.

Na afloop besluiten alle leden van het testteam unaniem dat de koekjes van Geboortekoekjes een dikke vette tien verdienen. De koekjes die overbleven, kregen ze dan ook onder luid applaus mee naar huis.

De Geboortekoekjes zijn verkrijgbaar in een ‘blauwe’ jongensdoos en een ‘roze’ meisjesdoos. Je kan de doos persoonlijk maken door een (foto) kaart met boodschap toe te voegen. De dozen bevatten 20 versverpakte koekjes met echt blauwe of roze muisjes.

Een doos met 20 Geboortekoekjes kost € 7,95 inclusief verzendkosten. Kijk voor meer informatie op Geboortekoekjes 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: