Geeft Huggies baby een thigh gap?

Photoshop is niet meer weg te denken uit medialand. Alle foto’s in magazines en tijdschriften zijn bewerkt met dit fantastische programma. Omdat het oog ook wat wil, zeggen de bladenmakers. Kreukels, rimpels, adertjes, alles wordt ‘weggeshopt’. Dat we er in doorgeslagen lijken te zijn bewijzen de vele ‘voor’ en ‘na’ foto’s van modellen al, maar toppunt in de hele hype is de advertentie van Huggies.

De advertentie waar ik het over heb, is de Huggies reclame waarin een moeder haar kindje een luierbroekje aantrekt. Tussen de bovenbeentjes van het kind is een duidelijke ‘thigh gap’ te zien. Een opening tussen de bovenbenen. De hype bij bekend Hollywood. Heb je er geen een – want onnatuurlijk – dan shop je er eentje.

Beyonce-photoshop-before-0917-8britney-spears-ps-via-buzzfeed

De advertentie is van Huggies Amerika. Ver weg dus. Maar is dit nog wel een ver van mijn bed show? Foto’s worden ook in de privé sfeer met een filtertje opgeleukt. Het is ook zo gemakkelijk. Covers van magazines zijn voorzien van modellen met een kreukloos hoofd, slanke armen, dunne benen en een wespentaille. Zouden we niet beter weten, dan zou je geloven dat deze bovennatuurlijke mensen bestaan. Gelukkig maken photoshoppers zo nu en dan een foutje en blijkt er een arm of been op mysterieuze wijze te zijn verdwenen. Een deur naar de werkelijkheid staat dan eventjes op een kier.

Schermafbeelding 2015-10-26 om 20.42.14 Schermafbeelding 2015-10-26 om 20.43.49

Dat deze covers hiermee een fout zelfbeeld bij pubers en jong volwassenen aanwakkert, is al een groot probleem, maar nu wordt de babywereld ook al meegezogen in dit zogenaamde perfecte plaatje. Waar gaan we dan naar toe? Krijgen we straks moeders die elkaars baby gaan beoordelen op ‘slanke’ benen en de daarbij horende thigh gap? Moeten ze voor hun eerste selfie straks een duckface of een fishpout kunnen? Of zetten we straks alle baby’s op een streng voedingsdieet en verdwijnt zo het ‘gezonde’ babyspek uit het straatbeeld? Waar houdt deze trend op?

In Amerika ligt de advertentie van Huggies onder vuur. Aangeklaagd door een moeder uit Californië houdt Huggies echter vol dat ze nooit foto’s van kinderen bewerken. Oordeel zelf …

tumblr_inline_nwosr3VCQh1t2pr7r_540

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: