Gel-a-Peel | Zelf sieraden maken van gel

Gelukkig heb ik een dochter. Zo heb ik altijd een legitiem excuus om heerlijk met kralen, glitters en bedels te knutselen. Heerlijk. Niet zo gek dat we heel blij waren toen gevraagd werd om een starterskit Gel-a-Peel te reviewen. Nieuwsgierig gaan we aan de slag met de gel om sieraden te knutselen.

In de starterskit van Gel-a-Peel zit een tube met gel, een plastic matje en een paar vellen met designs. Om een goed resultaat te krijgen, plaats je het plastic matje over de voorbeelden heen. Nu kan je heel eenvoudig de designs overtrekken met de gel tube.

gel-a-peel gel a peel love4kidz

Duidelijk uitleg

De voorbeelden op de doos zien er heel mooi uit en de uitleg is helder en duidelijk. Er lijkt niets fout te kunnen gaan. Enthousiast kiest dochter haar favoriete ontwerpen uit die ze wil overtrekken. De keuze valt op twee armbandjes die er qua designs gemakkelijk uit zien (zeker belangrijk voor een eerste keer). Helemaal enthousiast gaan we aan de slag.

gel-a-peel gel a peel love4kidz

Moeilijke gel

In onze doos zit een paarse gel. In de gel zitten glitters die een mooi effect geven als je aan het ‘tekenen’ bent. Dat tekenen is nog wel een dingetje. Hoe enthousiast dochterlief van start gaat, zo snel slaat haar enthousiasme om. Het gel komt slecht uit de tube en er moet behoorlijk wat kracht gezet worden. Vervelende is daarvan dat je door de grote druk, niet meer zo accuraat kunt overtrekken. Hierdoor wordt het eerste design niet helemaal wat we er van verwacht hadden.

gel-a-peel gel a peel love4kidz

gel-a-peel gel a peel love4kidz

Tekenen & Overtrekken

Niet uit het veld geslagen, gaan we een oplossing zoeken voor het slechte ‘doorloop-systeem’ van de gel tube. We proberen de tube op te warmen door het in een bakje warm water te leggen. Daarna knijpen we de gel los door de tube voorzichtig te kneden. Op naar design nummer twee.

Gelukkig gaat het tekenen met de Gel-a-Peel daarna iets beter. Design nummer twee is dan ook veel beter. Het overtrekken van de ontwerpen zijn makkelijk te volgen. Door het plastic matje kan je goed heen kijken en de ontwerpen zijn helder en met de tube eenvoudig na te maken.

gel-a-peel gel a peel love4kidz

gel-a-peel gel a peel love4kidz

Uiteindelijke resultaat

Natuurlijk is het ook een leuk idee om je eigen armbandje te ontwerpen of een paar hippe oorbellen. Je kan met de tube eigenlijk alles maken wat je wilt zolang je maar rekening houdt met het feit dat de lijnen elkaar moeten raken. Zodra je ergens een gaatje laat vallen in de gel, dan valt je uiteindelijk ontwerp uit elkaar. Belangrijk is dus om rustig en met geduld je tekening te maken en er voor te zorgen dat alles helemaal gesloten is.

Ben je klaar? Laat dan je ontwerp goed drogen. Is het helemaal droog? Dan kun je je armbandje voorzichtig los maken van het plastic ondergrond. Nu kun je hem rond je arm plaatsen en vastmaken. Ons ontwerp was niet netjes genoeg gespoten waardoor het armbandje met de krulletjes (aan de linkerkant) al snel uit elkaar viel. Onze tweede ontwerp was wel bestand tegen gebruik, maar niet zo lang als we hadden gewild. We oefenen dus nog even door.

gel-a-peel gel a peel love4kidz

gel-a-peel gel a peel love4kidz

Starter Kits met fantastische kleuren

Met Gel-a-Peel kan je modieuze sieraden en lifestyle-accessoires maken in allerlei kleuren, en dit voorjaar lanceert MGA 4 Starter Kits met fantastische kleuren. Nu bevat de Gel-a-Peel Starter Kit collectie ook tubes met gekleurde gel in parelmoer lavendel en perzik, glanzend violet en neon roze. Leuke kleuren en vele mogelijkheden.

Daarnaast zijn er verschillende varianten op het accessoires pakket. Word het stralende middelpunt met deze Gel-a-Peel knutselset voor accessoires. Ontwerp en maak je eigen modieuze accessoires met 3 tubes glow-in-the-dark gel, 16 ontwerpsjablonen, 5 ontwerppunten en een nieuwe gel-mal. Gebruik de tubes met gekleurde gel om de sjablonen in te kleuren, trek het gelontwerp los en je creaties zijn klaar om te dragen! Mét een NIEUWE manier om de gel te gebruiken! Gebruik de gel-mal en de wisser om cijfers, letters en emoji’s te maken die oplichten in het donker! Zo maak je meer dan 60 glow-in-the-dark accessoires.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Gel-a-Peel | Zelf sieraden maken van gel"

  1. Claudia Diependaal says:

    Fijn dat ze het leuk vond.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: