Generation Discover Bright Ideas Challenge

Ken jij de Generation Discover Bright Ideas challenge al? Deze challenge daagt jongeren uit om na te denken over oplossingen voor onze wereld op het gebied van energie, water en voedsel. Jurylid en YouTube sensatie Dylan Haegens opende vandaag in Amsterdam de Bright Ideas Hub waar je spelenderwijs kennis kan maken met wetenschap en technologie in een futuristische setting.

In huis is hij vaste prik met zijn YouTube filmpjes: Dylan Haegens. Er wordt om gelachen, ze volgen zijn challenges en leren er hier en daar ook nog iets van. Zo kwam zoonlief laatst met de video over ’10 leukste proefjes’. Een super leuke video waarin werd uitgelegd hoe je zelf gemakkelijk (en zonder gevaarlijke materialen) proefjes kan doen met een bijzondere wow-factor.

Aan het eind van de video roept hij op tot het meedoen aan de Generation Discovery Bright Ideas Challenge. Stuur je leukste, beste, meest innovatieve idee op naar de Bright Ideas en wie weet wordt jouw idee wel uitgewerkt.

Wat is de Bright Ideas Challenge?

Maar wat is nu eigenlijk de Bright Ideas Challenge? Deze challenge is in het leven geroepen om kinderen aan te zetten mee te denken over een betere, gezondere en mooiere wereld. Een wereld waarin vervuiling en armoede minder kans krijgen. Vooral het out-of-the-box denken van kinderen blijkt voor veel verrassende en verfrissende ideeen te zorgen, die wellicht later een sleutel tot de oplossing kunnen zijn. Wie wil er nu niet zijn steentje zichtbaar bijdragen aan een gezonde wereldbol?

De Bright Ideas Challenge is ontwikkelt voor groep 7 leerlingen. Je kan dit samen met je klas doen door je in te schrijven voor de online challenge. Leerlingen leren zo om oplossingen te vinden voor drie van de UN Global Sustainability Goals: Water, Voedsel, Energie. Overtuigen jullie of jij in je eentje de jury met jouw super goede uitvinding voor een betere toekomst? Naast Dylan Haegens bestaat de jury uit 3 experts en GTST acteur Buddy Vedder

 Bright Ideas Hub

Vandaag brachten we samen met Dylan Haegens een bezoekje aan de Bright Ideas Hub in Amsterdam. In deze hub kunnen kinderen kennis maken met allerlei zaken waar ze ‘later’ mee te maken zullen krijgen, maar waar ze wellicht nu het antwoord al op hebben.

bright ideas hub bright ideas challenge generation discover shell

In de hub bevinden zich drie tafels met elk hun eigen specialisme: Create, Amaze en Inspire. Aan de ‘create’ tafel kun je bouwen aan een schonere wereld die je via een app virtueel kan bekijken. Zo bouw met de juiste materialen de meest milieubewuste gebouwen en apparaten. Via een puntensysteem kun je bijhouden hoe ‘schoon’ en milieuvriendelijk je uitvindingen zijn. Met een VR-bril kan je uiteindelijk een vlucht over je stad maken.

bright ideas hub bright ideas challenge generation discover shell

bright ideas hub bright ideas challenge generation discover shell

bright ideas hub bright ideas challenge generation discover shell

Aan de Amaze tafel krijg je voor verschillende voorwerpen bijzondere wereld-reddende uitvindingen te zien en te horen. Een robotcomputer stelt je aan het eind van het verhaal een vraag die je met goed of fout kan beantwoorden. Hierna mag je je mening over de uitvinding geven in de vorm van een rapportcijfer.

bright ideas hub bright ideas challenge generation discover shell

Bij de Inspire tafel wordt je meegenomen in de wereld van nu en hoe je de problemen die er zijn kan omdraaien tot iets positiefs. Hoe je mensen kan inspireren en jezelf kan inspireren om problemen aan te pakken. Aan de Inspire tafel zie je hoe met kleine stappen grote veranderingen zijn ontstaan.

bright ideas hub bright ideas challenge generation discover shell

bright ideas hub bright ideas challenge generation discover shell

Via een rouleer systeem kom je elke vijftien minuten aan een andere tafel te zitten en krijg je kennis over verschillende zaken.

De Bright Ideas Hub staat de komende twee weken op het Marineterrein in Amsterdam. Wil je deze bijzondere plek voor innovaties bezoeken? Kaartjes zijn gratis te bestellen via de Bright Ideas website Hier vind je ook de andere plaatsen waar de Hub naar toe gaat.

Lees ook: Armoede bestrijden door investeren in meisjes van 10

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "Generation Discover Bright Ideas Challenge"

 1. Quest Junior | Voor nieuwsgierige jongens en meisjes | Love4kidz says:

  […] Naast de Quest Junior steunt Dylan Haegens ook het Generation Discover Bright Ideas Challenge […]

 2. Marieska says:

  Zeker gezellig 😀 Tot snel

 3. Marguerita says:

  Was leuk om je weer even te zien!
  Marguerita onlangs geplaatst…Drugs in de schooltas van mijn dochter!My Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: