Generation Discover – Kinderen als ontdekkers van de toekomst

Afgelopen week was in Den Haag het Generation Discover Festival. Vijf dagen lang stond het Malieveld in het teken van kinderen als ontdekkers van de toekomst. Ze dompelden zich onder in technologie, wetenschap en de toekomst. Spelenderwijs en op een leuke creatieve manier konden kinderen kennis maken met innovatie.

Het Generation Discover Festival was een geweldige ervaring voor jong en oud. Het Malieveld was vijf dagen lang omgetoverd tot een heus technologisch pretpark. In diverse ronde tenten kon je je creativiteit kwijt met proefjes, knutselwerkjes, technische ontdekkingen en wetenschappelijke ondervindingen. Onderverdeeld in duidelijke thema’s kon je van tent naar tent om telkens een ander aspect van technologie en wetenschap te ontdekken.

3d tekenen Generation Discover Festival Shell

3D tekenen

3d tekenen Generation Discover Festival Shell

Bril gemaakt met 3D pen

Generation Discover workshops

Zo konden jongeren onder andere innovatieve workshops en interactieve theatershows bijwonen, afdalen naar het midden van de aarde, een cybercrimineel opsporen, je eigen groene huis bouwen, racen met een zoutwaterauto, een lavalamp maken, 3D tekenen, vliegen met drones en zelf een robot besturen. De tijd vloog om en zowel de oudste als je de jongste heeft zich urenlang vermaakt met alles wat er te beleven was. De magie van wetenschap hield ze – zeker met het gekregen Quest Junior Magazine – nog dagenlang vast.

lava lamp maken Generation Discover Festival Shell

lava lamp maken

Werken met zonne energie Generation Discover Festival Shell

Hoe werkt zonenergie

Luchtdruk Generation Discover Festival Shell

Spelen met wind

Spelen met een robot Generation Discover Festival Shell

Spelen met een robot

Bouw je eigen huis Generation Discover Festival Shell

Bouw je groene huis

Cyber crimineel Generation Discover Festival Shell

Cyber crimineel pakken

 Generation Discover Festival Shell

Generation Discover Festival

Shell Generation Discover

Het Generation Discover platform is in het leven geroepen door Shell. Samen met samenwerkingspartners ontwikkelen ze mogelijkheden voor kinderen, scholieren en studenten om kennis te maken met de toekomst van wetenschap en technologie. Naast het Generation Discover Festival hebben ze ook de Bright Ideas Hub. Een hub speciaal voor leerlingen van groep 7 om ze inspiratie te geven voor hun Bright Ideas. Deze hub reist door het hele land. De hub is ter ondersteuning van de Bright Ideas Challenge. Deze uitdaging is voor de groepen 7 en 8 om slimme oplossingen te verzinnen voor grote uitdagingen en problemen.

Voor het voortgezet onderwijs zijn er de Make the Future festival in Londen en Jet-Net, een programma voor havo en vwo om studenten kennis te laten maken met techniek.

Studenten en jonge ondernemers worden uitgedaagd via de Bright Energy Ideas Challenge. Met deze challenge beloont Shell innovatieve jonge ondernemers met de beste smart mobility oplossing een kapitaalinjectie en coachingstraject. Daarnaast is de Shell Eco-marathon. Tijdens deze marathon strijden studenten met eigengebouwde voertuigen tegen elkaar op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: