Glerups sloffen, handgemaakt voor warme voeten

Tegen kou kan niets anders tegen op dan warmte. Hoewel veel mensen juichen bij de eerste winterse dagen. Ik kruip liever met een dekentje op de bank. Dikke trui aan, verwarming omhoog en een kop thee. Wat er nog mist in dit rijtje? Juist, warme sloffen … Warme voeten staan voor mij synoniem aan het te lijf gaan van deze winterse gruwel. 

Om m’n voeten warm te houden, heb ik een grote verzameling sloffen aangelegd. Vele draag ik eigenlijk niet, want net als met de perfecte jeans is het vinden van de perfecte sloffen ook niet gemakkelijk. Ondertussen weet ik wel waar ze aan moeten voldoen om het tot mijn top 5 te schoppen.

Warm

Het zal je niet verbazen dat ik warmte op nummer 1 heb staan van belangrijkheid voor mijn perfecte sloffen. Immers, wat heb je aan sloffen waarin je je voeten niet warm kan houden?

Ze niet verliezen

Irritant, mega irritant vind ik sloffen die je tijdens het wandelen verliest. Van die ondingen die tijdens het optillen van je voet uitglijden of die je uitschopt bij het zetten van een stap. Sloffen moet passen, toch?

Natuurlijk materiaal

Het materiaal vind ik heel belangrijk. Vooral dat het natuurlijk materiaal is. In sloffen van synthetische stoffen krijg je wel warme voeten, maar gaan ze ook heel vervelend zweten. Brrr. Sloffen van vilt, wol of leer zijn dan ook een must have.

Handgemaakt

Sloffen die handgemaakt zijn, hebben veelal een betere pasvorm en voorkomen dat irritante uitglijden, uitschieten en uitschoppen. Daarnaast past bij een natuurlijk materiaal een handgemaakt item beter. Het is gewoon een gevoel waar ik me prettig bij voel.

Stevige zool

Een goede zool (en dan bedoel ik geen dikke plastic zool) is ook bij sloffen belangrijk. Een stoffen zool slijt extra snel. Een slof met rubberen nopjes vind ik ook geen pre, ze slijten uiteindelijk net zo snel weg als het stof waarop ze gedrukt zijn. Ik kies voor een leren zool of een zool van natuur rubber.

Model

Het model is belangrijk voor de het draagcomfort. Ik verkies een half hoge slof boven een instapmodel. Hoewel ik de voordelen van het snel aanschieten om naar buiten te gaan kan waarderen bij een laag model. Gaat mijn voorkeur uit naar een half hoge dichte slof. Geen veters of ritsen. Gewoon een instap die goed rond de voeten blijft zitten.

glerups sloffen love4kidz handgemaakt vilt

De zoektocht naar de perfecte slof bracht ons via onze favoriete punten naar Glerups een Deens bedrijf dat handgemaakte vilten sloffen maakt met leren zool of natuur rubberen zool. Ze hebben naast half hoge sloffen ook de modellen: schoen, ballerina en slipper. Voor ieder wat wils. Zeker gezien de vele kleuren waarin ze de vilten bovenkant maken.

glerups sloffen love4kidz handgemaakt vilt

Het was liefde op het eerste gezicht. De Glerups sloffen zien er online zo heerlijk warm en comfortabel uit dat we alleen nog een model en kleur moeten kiezen. De keuze is niet makkelijk, want wat zijn ze leuk, maar uiteindelijk valt mijn oog op een half hoog zwart exemplaar met lichtgekleurde zool. Deze sloffen zijn ideaal. Naast warm en comfortabel zijn ze ook nog een super leuk om te zien en passen ze gemakkelijk bij een m’n outfits. Het oog wil immers ook wat en eerlijk is eerlijk, het is leuker om een paar kekke grijze boots te dragen dan sloffen met oversized drakenkop

glerups sloffen love4kidz handgemaakt vilt

Oog voor detail

Hoewel de Glerups sloffen geen applicaties of tierelantijntjes hebben, zijn ze niet saai. Elke slof wordt met oog voor detail gemaakt en met zorg in elkaar gezet. De dikte van de vilt is opvallend. De slof blijft hierdoor prachtig in model. De afwerking van de zool op de schoen is netjes en voorzien van een klein naamlabel.

Het wordt aangeraden om de Glerups blootsvoets te dragen. Ik vind het prettig, maar mijn kinderen vinden de wol/vilt kriebelen en kiezen voor sokken. Door de unieke samenstelling van de wol zijn de Glerups warm en comfortabel. De wol ademt en zorgt dat voeten droog en warm aanvoelen.

Glerups Sloffen zijn verkrijgbaar vanaf maat 18 t/m 51 | keuze uit 8 verschillende kleuren en 6 verschillende modellen | Prijzen variëren vanaf €29,95 voor een babyslofje t/m €89,95 voor een volwassen laars met rubberen zool 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: