Glow in the Dark behang | nachtlampjes op je muur

Overal vind je het terug: ‘Glow in the Dark’. Van stickers tot kleding, van pennen tot speelgoed er is vaak wel een oplichtend elementje te vinden. Super leuk natuurlijk, want het spreekt ook tot de verbeelding. Alleen wat heb je er aan als je er vooral overdag naar kijkt of mee speelt? Anders is het met het Glow in the Dark behang van Rasch. Dat dient het doel: oplichtend vermogen in het donker. Oftewel: nachtlampjes op je muur.

Kleine jongens worden groot. Kleine man vond het – met zijn vijfde verjaardag in het vooruitzicht – tijd worden voor een stoerder behangetje. Het knopenbehang, ooit uitgezocht door dochterlief, voldeed niet meer aan zijn ‘ik-word-groot’ gevoel. Op naar de behangwinkel dan maar, voor een nieuw, fris en echt jongens behang.

Al bij het eerste boek stuitte kleine man op het huisjesbehang van Rasch, een duits behang bedrijf dat een enorme collectie bijzondere behang ontwerpen heeft. We besluiten even door te zoeken, want er zijn vast nog meer soorten en ontwerpen die de moeite van het beslissen waard zijn. Tot zoonlief na boek 12 resoluut roept: “Ja, nu kan je wel nog meer boeken gaan bekijken, maar ik vind de eerste – met de huisjes – toch het mooist”. Keuze gemaakt. Mama trots, want naast dat het een leuk ontwerp is, past de kleur ook perfect bij de gordijnen en andere meubeltjes in z’n kamer. We pakken het eerste boek erbij en zoeken het gekozen behang op. Om het nummer te noteren slaan we de bladzijde om en lezen boven de benodigde code: ‘Glow in the Dark’. We slaan de pagina terug en bestuderen de print. Ja hoor, sommige raampjes in het ontwerp zijn voorzien van een glow in the dark laagje. Het behang wordt nog leuker.

Het zal je niet verbazen dat we het behang bestellen.

rasch huisjes behang glow in the dark love4kidz

Is het behang makkelijk aan te brengen?

Het behangen zelf ging super gemakkelijk. Omdat het vliesbehang is, hoef je alleen maar de muur in te smeren met behanglijm. Wel zo gemakkelijk als  je in een kleine ruimte werkt. Wel moet je even rekenen met de print. De overlap van de huisjes is vrij groot. Je haalt dan ook maar 3 volledige banen uit een rol. Gelukkig heb ik een half muurtje en is het maar een klein stukje dus heb ik aan 1 rol voldoende. Het behang zelf is stevig en makkelijk te plakken zonder bobbels en nare strepen.

rasch huisjes behang glow in the dark love4kidz

Werkt het Glow in the Dark behang?

Maar het allerbelangrijkste: Werkt het Glow in the Dark effect van de raampjes? Daar zijn we natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar. Zoonlief gaat de eerste avond enthousiast naar zijn bedje. Benieuwd naar het effect. Bij het uitdoen van het licht blijven we met z’n allen naar de muur staren. “WOW”, hoor ik hem zachtjes mompelen. Voor onze ogen verschijnt een stad in de nacht. Diverse raampjes lichten op als of er mensen thuis zijn. Het is echt een magisch effect. Om dit effect te vergroten hebben we een aantal flow in the dark sterren op het plafond geplakt zodat het helemaal lijkt alsof je buiten in een stad bent en langs huizen loopt. Het is werkelijk een geweldig effect. Het is zelfs zo bijzonder dat het nachtlampje uit mag blijven omdat anders de huisjes niet te zien zijn.

rasch huisjes behang glow in the dark love4kidz

rasch huisjes behang glow in the dark love4kidz

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Glow in the Dark behang | nachtlampjes op je muur"

  1. Sanne says:

    Wat een geweldig behang! Dit is echt iets voor mijn zoontje zijn kamertje. Ik heb laatst wel een leuk nachtlampje voor hem gekocht. Maar dit is natuurlijk helemaal super.

  2. Minakani Lab | The Wild behang - Een muur vol fantasie | Love4kidz says:

    […] Glow in the Dark behang Sian Zeng – Magnetisch Behang Kek Snoepjes Behang Kinderkamer Restyling | Klein maar Fijn […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: