Den Haag | ultieme combinatie van stad en strand

Het mooie weer lijkt eindelijk zijn intrede te doen in Nederland. Ideaal, want zo wordt de meivakantie opeens een stuk zonniger. Heb je nog geen plannen? Breng dan eens een bezoekje aan Den Haag. Deze stad is er voor het hele gezin, want geen andere stad in Nederland combineert zoveel winkels, attractieparken, musea en kilometers strand. De beste tips vind je hier.

We kunnen naar buiten! De zon schijnt eindelijk. Mocht je op zoek zijn naar een ultieme stedentrip, denk dan aan Den Haag. Deze stad heeft als enige in Nederland: zowel de stad als de zee. Een aantal hoogtepunten in deze meivakantie zijn:

Attracties 
Den Haag heeft een groot aantal attractieparken waar je met kinderen kan genieten van een lekker dagje uit. Zo biedt vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar het beste van twee werelden: een gezellig attractiepark en een spetterend subtropisch zwemparadijs. Liever kleiner? familiepark Drievliet zorgt zeker voor een leuk dagje uit voor elk gezin en de ‘Kidsdagen’ in Madurodam staan in het teken van ‘lekker doen’: scoren met een bal in de Indoor Skill Zone, meedoen aan de Ontdekroute of deelnemen aan een Nijntje speurtocht. Blijkt het toch minder goed weer te zijn dan zijn de sportattracties in De Uithof en SEA LIFE Scheveningen, een goed alternatief.
Japanse tuin 
De Japanse Tuin is het pronkstuk van Landgoed Clingendael, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar. Het is de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw en is daarom van grote historische waarde. De Japanse tuin is vanwege zijn kwetsbaarheid slechts twee keer per jaar kort geopend voor publiek, in de lente (30 april t/m 12 juni 2016) en in de herfst (8 t/m 23 oktober 2016).
Festivals 
Met vele festivals en evenementen in het hele jaar is Den Haag dé festivalstad bij uitstek. The Hague International Jazz Days is een nieuw muziekfestival dat op 30 april en 1 mei in verschillende theaters in de binnenstad wordt gehouden.
Op 5 mei viert Den Haag traditiegetrouw de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival op het Malieveld. Het festivalprogramma bestaat uit verschillende muziekpodia en een aantrekkelijke randprogrammering met debatten, toneel, literatuur, straattheater, film, kinderactiviteiten en een festivalmarkt.
Het Luchtkussenfestival is een vrolijk evenement op 5, 6 en 7 mei. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen stuiteren en losgaan op onder een stormbaan van 70 meter lang en een base-jump van zeven meter hoog. Voor de kleintjes tot en met vier jaar is er een eigen springdomein.
Strand
Op slechts een kwartier van de Haagse binnenstad ligt het Haagse strand: maar liefst elf kilometer kust van Scheveningen over het Zuiderstand naar Kijkduin. Een uniek gebied met een geheel eigen sfeer en het hele jaar door tal van attracties, musea en activiteiten. Den Haag aan Zee biedt een vrije blik op de horizon, fietsplezier in de duinen, frisse zeelucht en eindeloos uitwaaien.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Den Haag | ultieme combinatie van stad en strand"

  1. Marieska says:

    Ik vind de combinatie van stad en strand zo geweldig in Den Haag. Super lekker ontspannen 😀

  2. Frederique says:

    Een beetje per ongeluk of per toeval (hoe je het ook wilt bekijken) uit Amsterdam naar Den Haag verhuisd drie jaar geleden en ik vind het echt een heerlijke stad. Het is inderdaad een hele mooie mix van stad en natuur en er is veel te doen. Dochterlief was vorig jaar naar A night at the park festival, dat vond ze ook een superleuk festival – en op Scheveningen is ook altijd van alles te doen.
    Frederique onlangs geplaatst…Persoonlijk en zoMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: