Help, mijn dochter gaat op schoolkamp

De titel verraadt eigenlijk alles al. Het is niet dat ik het haar niet gun, maar het is wel een nieuwe stap in haar en mijn leven. Mijn dochter gaat een week op kamp! Al jaren gaat ze op weekendjes naar haar vader en logeren is haar ook niet vreemd, maar dit is toch anders: schoolkamp. Wat moet ze allemaal meenemen?

Help, mijn dochter gaat op kamp is natuurlijk een beetje overtrokken. Ik ben niet bang dat ze het niet leuk heeft of dat ik haar ga missen (doe ik toch wel). Het is vooral een HELP omdat het een week is en ik geen idee heb wat ik allemaal moet meegeven. Aaahhh, ik heb een handen-in-het-haar-moment.

keep-calm-love4kidz

Nu hoor ik jullie denken: “hebben ze vanuit school dan geen inpak checklist meegegeven?” Ja, dat hebben ze wel, maar zoals eerder geschreven ben ik zelf vrij chaotisch en staat er geen ‘adequaat inpakken’ op mijn CV. Als ik op vakantie ga, kom ik standaard terug met veel te veel ongedragen kleding. Dat is niet echt een kwaliteit die je kan gebruiken als je licht bepakt op kamp wilt gaan. Er staat me dus een uitdaging te wachten: de juiste kleding, schoenen en slaapspullen meegeven, rekening houden met alle weerstypen, omgevingen en uitspattingen van dochterlief. Ik check keer op keer ‘buienrader op mijn telefoon’ Aaahhh, ik heb nog steeds een handen-in-het-haar-moment.

kofferinpakservice-geen-inpakstress-meer-voor-vakantie

Extra obstakel: alles moet in één tas passen. Dus moeten we op zoek naar een weekendtas of rugzak. Eentje die altijd nog wel eens van pas komt. Met het inpakken moet rekening gehouden worden met warm, koud, nat en droog weer. Slaapkleding, regenkleding, bonte-avondkleding, sportkleding, leuke kleding, op de vloer verzamelen zich steeds meer stapels. Het is duidelijk dat ik keuzes moet maken!

weekendtas-bever-love4kidz

Een avond surfen op internet naar tips voor ouders, geeft me veel inzicht in mijn inpakgedrag. De volgende tips hebben mij geholpen om van de vele stapels een georganiseerde weekendtas te maken.

 1. Het loslaten van ‘alles is belangrijk’
  Alle kledingstukken en schoenen die je hebt aangeschaft zijn zeker de moeite waard, maar niet noodzakelijk op vakantie. Probeer je te beperken tot 1 paar wandelschoenen, 1 paar extra schoenen en 1 paar sloffen. Het lijkt veel te weinig, maar het is echt voldoende.
 1. Organiseer op kleur
  Maak kledingsets kleur gecoördineerd. Zo past alles bij elkaar hoe je het ook mixed & matched. Voor elke lange broek ook een korte broek, t-shirt, longsleeve etc.
 1. Ritsen zijn ideaal
  Hiermee bedoel ik, kies voor een vest in plaats van een trui. Een vest, kan je open en dicht dragen. Je trekt hem gemakkelijk over een shirt aan wanneer het kouder wordt en je trekt hem bij warmer weer gemakkelijk uit. Ideaal en je beperkt je stapel aanzienlijk.
 1. Kleine verpakkingen
  Je kan tegenwoordig overal mini’s voor krijgen, maar voordeliger is om groot verpakkingen over te gieten in kleine herbruikbare flesjes die je ook gebruikt voor vliegvakanties. Zo heb je gemakkelijk shampoo, crème en douchegel bij je en neemt het weinig ruimte in. De doppen van deze verpakkingen zijn extra stevig zo voorkom je ongelukjes.
 1. Regen, regen, regen
  Welk tijd van het jaar je ook op kamp gaat, je moet in Nederland altijd rekening houden met regen. Ideale regenkleding is dan ook een must. Tegenwoordig heb je heel gemakkelijke regenjassen die je op kunt vouwen via hun eigen zak. Zo heb je maar een heel klein zakje dat gemakkelijk in de weekendtas past.

Na deze tips ben ik begonnen met het maken van nieuwe stapels en het ziet er al een stuk beter uit. Ik denk dat het gemakkelijk in de weekendtas gaat passen. Nu nog op zoek naar een goede slaapzak … … “Aaahh, ik krijg een handen-in-het-haar-momentje.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

One Response to "Help, mijn dochter gaat op schoolkamp"

 1. 48 x waarom de zomervakantie bestaat voor mama's | Love4kidz says:

  […] Kamp! – waar moet je aan denken? […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: