Het dagboek van een Drakenrijder

Speciaal voor Love4kidz heeft drakenrijder Hilde Flatnerf een dagboek bij gehouden. Nieuwsgierig hoe ze drakenrijder is geworden? Lees mee in haar dagboek.

Hoi,
ik ben Hilde Flatnerf en ik ben een drakenrijder uit het land van Berk. Mijn avonturen beleef ik meestal met mijn broers Nicolas Flaman en Simonis Hotflurk. Samen bestrijden we het kwaad, maken we lol en beleven we heel veel avonturen.

We heetten niet altijd Hilde, Nicolas en Simonis. Deze stoere namen kregen we nadat we de drakenjagers opleiding met veel succes hebben afgelegd. Met onze diploma’s kregen we onze nieuwe namen. Stoere Drakenrijder-namen waar we trots op zijn. Zo trots, dat ik jullie graag vertel hoe ik een Drakenrijder ben geworden.

27-06-2015
Lief dagboek
Ik ben Anna en ik ben 11 jaar. Samen met mijn broers Lucas en Simon woon ik in een klein dorpje onder de rook van een stad. Ik heb veel vriendinnen en speel graag buiten. Het liefst met mijn draken uit het land van Berk. Gelukkig vinden Lucas en Simon dat ook leuk, want mijn vriendinnen vinden poppen veel leuker om mee te spelen.

Netflix-drakenrijders-love4kidz-16netflix-drakenrijders-love4kidz-22

Vandaag is er iets spannends gebeurd. Toen ik uit school kwam, had m’n moeder een brief voor mij. In de enveloppe zat een uitnodiging en je raadt nooit voor wat het is. Ik mag met mijn broers naar de officiële geheime opleiding van de Drakenrijders. Hoe spannend is dat!! We weten alleen dat we ons moeten melden in IJmuiden en dat we met een boot ergens naar toe gaan. De Drakenrijders zijn zo gaaf en stoer. Ik wil al zo lang een echte drakenrijder zijn. Oh, ik ben zo nerveus. Ik kan er bijna niet van slapen. Nog 3 nachtjes slapen en dan is het!
X
Anna
28-06-2015
Lief dagboek 
Vandaag kwam er weer een pakketje met de post. Ik zat net op Netflix de Drakenrijders van Berk te kijken (mijn favoriete serie) toen de postbode aanbelde. Het pakketje was voor mij! In de doos zat Tandloos de draak. Op het briefje dat erbij zat, stond een opdracht: ik moest goed voor deze draak zorgen. Dit was onze eerste echte opdracht. Gelijk zijn we er mee aan de slag gegaan. Onze draak zal de gezondste, sterkste en gelukkigste draak op de wereld zijn.

netflix-drakenrijders-love4kidz-21

Denk je trouwens dat ik deze Tandloos een andere naam moet geven zodat hij echt speciaal van mij is … of niet.
X
Anna
29-06-2015
Lief dagboek
Vandaag gespeeld met Tandloos, maar ik merkte dat hij zich niet helemaal lekker voelde. Zelfs het kijken naar de serie op televisie kon hem niet enthousiast maken. Mijn broer denkt dat hij heimwee heeft naar z’n vriendjes. Dat vind ik helemaal niet zo’n gekke gedachte. We hebben besloten om andere draken in huis te nemen zodat Tandloos – we laten z’n naam zo – zich meer thuis voelt. Zo kamen: Stormvlieg, Astrid, Snotvlerk en Haaktand bij ons wonen.

Mama kijkt het met argwanende ogen aan. Ze zal wel denken: wat gebeurt hier allemaal. Maar ja, ik wil heel graag de beste Drakenrijder worden die er is. Ook al ben ik maar een meisje. Want mijn vriendinnen vinden het maar raar en jongensachtig.

Netflix-drakenrijders-love4kidz-18Netflix-drakenrijders-love4kidz-20
01-07-2015
Lief dagboek
Het is zover. Vandaag was de dag dat ik mijn Drakenrijders opleiding kreeg. We vertrokken al vroeg naar IJmuiden. Geen idee wat er zou gaan gebeuren. Op IJmuiden Haven aangekomen is het wachten op de boot. Het lijkt wel een geheime missie. Niemand kan – of wil – mij vertellen waar we naar toe gaan en wat we precies gaan doen. De enige informatie die we los krijgen is dat een Viking ons straks staat op te wachten. Een Viking!!

Neflix-drakenrijders-love4kidz-1Neflix-drakenrijders-love4kidz-15

En hadden ze gelijk! Yes, zodra we aan boord gingen van de boot die ons naar een eiland zou brengen voor de Drakenrijders opleiding – werden we verwelkomt door een Viking. Hij was groot!!

Neflix-drakenrijders-love4kidz-6 Neflix-drakenrijders-love4kidz-5

Eenmaal aan land van het Fort Eiland staan we oog in oog met nog meer echte drakenrijders. Wow, zo gaaf. We krijgen gelijk een toespraak wat we kunnen verwachten en een geweldige stoere vikings maaltijd. “Met de handen eten!”.

Neflix-drakenrijders-love4kidz-7Neflix-drakenrijders-love4kidz-4

We kregen onze eigen vikingstrepen op ons gezicht geverfd. Zo waren we gelijk in de stemming om een spannende zoektocht door het fort te ondernemen.

Neflix-drakenrijders-love4kidz-9Neflix-drakenrijders-love4kidz-2

 

We gingen in groepen door het Fort op zoek naar de opdrachten die we moesten vervullen. Zo hebben we naar echte gouden munten gezocht en gevonden. Leerden we op een draak te rijden. Gingen we met een pijl en boog schieten en natuurlijk draken eieren zoeken. Het was er donker en groot!

Neflix-drakenrijders-love4kidz-10 Neflix-drakenrijders-love4kidz-3 Neflix-drakenrijders-love4kidz-12Neflix-drakenrijders-love4kidz-11

Het was een super gave dag. Helemaal omdat we weer met de boot naar de haven gingen. Wat was het heerlijk weer.

05-07-2015
Lief dagboek 
Vandaag kwam er weer een spannend pakje met de post. En je raadt nooit wat er in zat … … Mijn eigen Drakenrijders Diploma. Ik ben geslaagd, jippie!! Oh, en ik heet nu officieel ‘Hilde Flatnerf’. Wat een coole naam he? Ik denk dat ik vandaag samen met Tandloos maar een ritje naar de rand van Berk moet maken. Gewoon om te kijken of er nog iets te beleven is.

drakenrijders-netflix-love4kidz-30

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: