Het jongetje en de wereld – een magisch boek over het leven

Een bijzonder boek, zo kan ik het boek ‘Het jongetje en de wereld’ het beste omschrijven. Het is het verhaal van een jongetje dat zijn eigen veilige wereld verlaat om te ontdekken hoe bijzonder de wereld om hem heen is. Een magisch verhaal van geboren worden.

Niet alleen het verhaal, maar zeker ook de tekeningen in het boek ‘Het jongetje en de wereld’ zijn prachtig. Heel fijne lijntekeningen voorzien van zachte ijzige kleuren doen een beroep op je fantasie en eigen gevoel voor magie. Het zijn simpele, maar doeltreffende illustraties die het verhaal een gezicht geven en ondersteunen. Zeker voor kinderen zijn de tekeningen toegankelijk en nodigen ze uit tot het stellen van vragen: ‘waarom ziet het jongetje gekleurde spikkels’, ‘waarom had het jongetje nog nooit honger gehad?’.

Het jongetje en de wereld is magisch

Het verhaal is op briljante wijze geschreven. Voor mij gaat het boek over de geboorte van een jongetje en zijn ervaringen van de ene wereld (in de baarmoeder) naar de echte wereld en zijn ontdekking hiervan. Maar het ervaren van een heel andere waarheid is in dit boek mogelijk. Wellicht lees jij wel het verhaal van een jongetje dat gepest wordt en op zoek gaat naar veiligheid. Of lees je liever helemaal een fantasie verhaal en zoek je niet naar een verhaal achter het verhaal. In Het jongetje en de wereld mag en kan dat allemaal.

het jongetje en de wereld kinderboek love4kidz

Hij was een kleine jongen.
Zijn wereld was heel rond.
Heel rond en heel klein.

Daar zat hij goed.
Hij leed nooit kou of honger.
Hij was er helemaal op zijn gemak:
Niets of niemand viel hem daar lastig.

Meer kinderboeken op love4kidz vind je hier

Het jongetje en de wereld | auteur Sylvie Neeman – illustrator Ingrid Godon | prijs €14,99 | isbn: 9789045121222 / nur: 273 | queridokinderboeken 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: